Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Θα επανέλθει στη ρώτα του Τρίτου δρόμου;

Επεισόδια έγιναν χθες έξω από το υπουργείο εργασίας, μεταξύ εργατών της νυπηγοεπισκευαστικής και αστυνομίας.
Φωτιές σε κάδους και χημικά. Βλέποντας μάλιστα τα πρωτοσέλιδα των «φιλοκυβερνητικών» πλέον εφημερίδων η είδηση είναι υποβαθμισμένη. Μαλιστα στην Ελευθεροτυπία δεν υπάρχει καθόλου, Ούτε στο Βήμα.
Κοιτώντας τις εφημερίδες σήμερα το πρωί είδα στον «Ελεύθερο» σχετικά με τα γεγονότα στα Εξαρχία. «Δεν υπάρχουν λέει απροσπέλαστες περιοχές για την αστυνομία». Δεν το είδα αλλού. Σωστή και η δήλωση.
Αν την έκανε όμως κάποιος Νεοδημοκράτης θα γινόταν χαμός.
Άρχισε πάλι η ιδιότυπη ασυλία Δεν είναι πλέον μυγιάγγιχτοι οι δημοσιογράφοι των συνεταίρων. Ας ελπίσουμε όσο υπάρχει, κυβερνά δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να διορθωθούν μερικά πράγματα με τους μετανάστες και τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς, που ουσιαστικά δεν είναι.
Να μη χρεώσω, όπως είναι φυσικό και το κάνω πολλές φορές αυτό σε οπάδικο ως προς το ΠΑΣΟΚ αίσθημα. Που είναι αλήθεια πως το κάνουν πολλές φορές. Οπως ακριβώς στην περίπτωση αυτή οι αθλητικές οπαδικές εφημερίδες. Μία φαση δεν είναι για όλες φάουλ.
Στην πολιτική είναι οι μνήμες που έχουμε. Στις μνήμες του Έλληνα η Νέα Δημοκρατία είναι ταυτισμένη με την «Δεξιά» και μας βγαίνουν τα αντιδεξιά αντανακλαστικά. Ενώ επί ΠΑΣΟΚ για τα ίδια πράγματα όχι.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι από την άνοδο του κ. Κώστα Καραμανλή και του Σημίτη πήγε λίιιιιγο πιο αριστερά η ΝΔ και πιο δεξιά το ΠΑΣΟΚ ώστε να έρθουν πιο κοντά.
Ελπίζω τωρα με τον Γιώργο, όπως δείχνουν οι πρώτες του κινήσεις να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στη ρώτα του.
Στου ΤΡΙΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Αυτού του δρόμο που χάραξε ο πατέρας του Γιώργου.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου