Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ο Γιώργος φαίνεται πως έχει καλές προθέσεις
αλλά γιατί δεν φτάνουν

Μόλις πριν λίγο τελείωσε η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Ήταν πολύ καλή.
Βέβαια θετικές είναι και οι ως τώρα αποφάσεις. Για τις αγροτικές, συντάξεις, για τους εκπαιδευτικούς, για τους αστυνομικούς, και τα υπουργικά αυτοκίνητα.
Ετσι και τώρα μίλησε θετικά για πολλά πράγματα. Άρα θέλει να κάνει πράγματα. Όμως υπάρχουν νόμοι. Και να θυμηθούμε τον Γιώργο Σουρή «ένα νόμος χεριαζόμαστε περί εφαρμογής των νόμων».
Άλλωστε καλές προθέσεις είχε και ο κ. Κώστας Καραμανλής που μιλούσε για επανίδρυση του κράτους που τον κυνηγήσαν μεν ανελέητα τα γνωστά ΜΜΕ προδόθηκε όμως και απο δικούς του ανθρώπους που «χώσαν», έτσι ξεδιάντροπα, το χέρι στο μέλι της Εξουσίας.
Όπως προδόθηκε και ο Ανδρέας Παπανδρέου από πολλούς έμπιστους. Που μερικούς δεν μπορούσε να τους διώξει. Θυμίζω ξανά την απόλυση από το υπουργείο Βιομηχανίας του Σιμήτη στην Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ του ’95.
Βέβαια ο Ανδρέας έκανε κι ένα σοβαρό λάθος. Έδωσε πολλή δημοκρατία στους Ελληνες και δεν μπορούσαν να τη διαχειριστούν. Υπόσχομαι να αναφερθώ άλλη στιγμή αναλυτικά σ’ αυτή την άποψή μου.
Κανείς άλλος (αν εξαιρέσουμε τον Κων/νο Καραμανλή που κάι προθέσεις είχε και δημιούργησε, μια ποτ ξεκίνησε από το μηδέν) δεν είχε προθέσεις.
Μάλλον θα εξαιρέσουμε ακόμη τους υπηρεσιακούς, τον Γιώργο Ράλλη που είχε λίγο χρόνο τον Τζανή Τζανετάκη που έγινε πρωθυπουργός για να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Ξενοφόντα Ζολώτα που βγήκε πρωθυπουργός να βγάλει πρωθυπουργό τον (φτου, φτου) Μητσοτάκη.
Ο Μητσοτάκης και ο Σημίτης απλά δεν είχαν ούτε προθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου