Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Να δώσουμε την Σύρο για Ρωσική Βάση


Το Μάρτη του 1987 είχε βγει ακόμη μια φορά το Πίρι Ρέις στο Αιγαίο. Ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αμέσως έστειλε στην Σόφια τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κάρολο Παπούλια, σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συνεννόηση με την κυβέρνηση του Τεοντόρ Ζίφκοφ, όπως αφέθηκε να φανεί, για συνεννόηση το τί θα κάνουν οι φίλοι μας οι Βούλγαροι αν χτυπήσουμε τους «συμμάχους μας» τους Τούρκους.
Τότε οι Τούρκοι πέρνωντας προφανώς εντολές από τα κοινά μας αφεντικά, έδωσαν εντολή στο Πίρι Ρέις να επιστρέψει στην Κων/πολη.
Γιατί τα θυμήθηκα τώρα αυτά; Η χθεσινή «Αυριανή» Πέμπτη 5/8 γράφει πως οι Ρώσοι μας δίνουν 100 δισ. Ευρώ Να φτιάξουν στρατιωτική βάση στην Σύρο. Με τον υπότιτλο να το δώσουμε..
Πόσα χρωστούν και πληρώνουμε; 300 δισ. ευρώ; Φυσικά.να τους τα δώσουμε. Και στην Κίνα μια ακόμη βάση. Αν και οι κινέζοι θέλουν λιμάνια, να προωθούν τα προϊόντα τους.
Βέβαια αν ήταν ο Ανδρέας θα έκανε το άλλό.
Πρώτα πήγαινε στην Μόσχα για διαπραγματεύσεις, με τον Πούτιν μάλλον θα του εξηγούσε γιατί δεν μπορεί να δώσει βάση εκτός αν.
Μετά θα πήγαινε στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη έδρες του ΝΑΤΟ του ΔΝΤ και των δανειστών μας.
Πόσα δίνεται κύριοι θα έλεγε στους Νατοϊκούς για Σούδα, Άραξο και Άκτιο; Τίποτε;
Βρείτε τα λοιπόν με του κυρίους εδώ κι εγώ δεν χρωστώ τίποτε, οπότε απελευθερώνω και τον λαό μου απ’ τη κατοχή τους. Η Ρωσία μας δίνει 200 για μία βάση κι ελπίζω να δώσουν άλλα τόσα οι Κινέζοι για δυο τρία λιμάνια.
Θα θέλατε τις «αρκούδες» στην Μεσόγειο και τους «κιτρινιάριδες» στην Ευρώπη;
Σκεφτείτε το.
Αλλά ό,τι και ν’ αποφασίσετ μαζεύετε τα κύριοι ΔΝΤδες.
Μα πού είναι οι πολιτικοί με την διορατικότητα, πυγμή και αποφασιστικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι μόνο στην Ελλάδα έχουμε έλειψη πολιτικών κατώτερους των περιστάσεων, αλλά και όλη η Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου