Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Το κρυφό ντεμπούτο του κ. Φερνάντο Σάντος

Με νέο προπονητή, τον κ. Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε χθες η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Οι εφημερίδες σήμερα και οι ανταποκρίσεις στην τηλεόραση λένε για καλό πρώτο ημίχρονο, για αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας και για τύχη που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο.
Τα λένε αυτά πληροφορίες γιατί τον αγώνα τον μετέδιδε το connex tv. Νεο συνδρομιτικό τηλεοπτικό κανάλι, που λίγοι έχουν και ακόμη πιο λιγες καφετέριες οπότε ούτε ΄κάπου έξω μπορούσες να τον δείς.
Μετέδωσε το Connex tv και τον αγώνα της πολωνικής Γιαγκελόνια Μπιέλιστον με τον Άρη Θεσσαλονίκης και όλα πήγαν καλά. Στην συμφωνία που έκανε με την Uefa για τους εκτός έδρας αγώνες του Europa League έπρεπε να μεταδώσει και τον σημαντικό αλλά άτυχο (λόγω του ότι η Μακάμπι νίκησε) αγώνα Μακάμπι – Ολυμπιακός.
Όμως λέει λόγω τεχνικών προβλημάτων την τελευταία στιγμή ο Σκάι κι έβγαλε ανακοίνωση ο Ολυμπιακός που ευχαριστούσε τον σταθμό για την ταχύτητα με την οποία έσεισε την μετάδοση.
Που τα πουλάνε όλα αυτά; Άκου τεχνικά προβλήματα. Μια βδομάδα φίλοι του Ολυμπιακού έπαιρναν τηλέφωνο στα γραφεία της ομάδας, σε εφημερίδες (αθλητικές και μη οπαδικές και μη) και διαμαρτύρονταν όχι με τόσο κόσμιο φαντάζομαι τρόπο.
Και τον μετέδωσε τελικά ελεύθερο κανάλι, χωρίς καν διαφήμιση για να ενημερωθούμε και να εισπράξει ο Σκάι την διαφήμιση που θα έπαιρνε.
Για την εθνική δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, τουλάχιστον με τόση ένταση.
Όμως γιατί αγώνα της εθνικής Ελλάδος το μετέδωσε συνδρομιτικό κανάλι και μάλιστα νέο. Τους αγώνες της Εθνικής κατά την γνώμη μου (και ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο) πρέπει να τους μεταδίδει ελεύθερο κανάλι, Να τους βλέπει όλος ο κόσμος.
Δηλαδή είναι τυχαίο που η Uefa τους τελικούς των συλλογικών διοργανόσεων τους δίνει σ’ ελεύθερο κανάλι; Και τις μεταδόσεις σ’ όλη τη σεζόν τις συνδιάζει σε ελεύθερα και συνδρομητικά;
Η Fia τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει προχωρήσει πιο πολύ. Τόσο την Formula 1 όσο και το Moto GP το πέρνουν ΜΟΝΟ ελεύθερα κανάλια.
Να μη φτάσουμε στα άκρα, μια που δεν μένω σε ακριτική ή νησιωτική περιοχή που κάπιοι ιδιωτικοί σταθμοί δεν εκπέμπουν (τα καλά της ελεύθερης αγοράς είναι αυτά) να πούμε κάτι που λένε πάρα πολλοί. Την εθνική ομάδα πρέπει να την μεταδίδει ΜΟΝΟ κρατικός τηλεοπτικός σταθμός άλλωστε μέσα απ’ την εισφορά μας στην ΔΕΗ είμαστε όλοι μέτοχοι,
¨Η τουλάχιστον ιδιωτικός που θα έχει κάλυψη στο 100% της χώρας.
Σπιθαμή λγότερο
Να δούμε τι θα κάνει η Connex με τους εκτός έδρας αγώνες της ΑΕΚ και πιο πολύ με τον αγώνα Φενερ Μπαξέ – ΠΑΟΚ, μακάρι να προκριθούν οι Θεσσαλονικιές και να ‘ναι κι άλλοι, που έχει τα αποκλειστικά, δικαιώματα μετάδοσης για την Ελλάδα
Και λέω για το (τα) ματς των Θεσσαλονικιών γιατί είναι το ίδιο άγριοι ή και για μερικούς πιο πολύ από τους Πειραιώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου