Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Το πάθημα της Αίγινας

Από το περασμένο Σάββατο γίνονται τεράστιες διακοπές ρεύματος στην Αίγινα. Απο τα τρία υποθαλάσσια καλώδια τα δύο έχουν βλάβη.
Με το που άκουσα την είδηση το μυαλό μου «φόρτωσε» την ενοχή στην πολιτεία. Δεν τα συντήρησε να απαξιωθεί η ΔΕΗ να πουληθεί χωρίς πολλές αντιδράσεις. Όπως κάναν με τον ΟΤΕ όπως κάνουν με τον ΟΣΕ.
Παρένθεση:
Λένε όλοι «οι γνωρίζοντας» για τον ΟΣΕ πως δεν έχουν κόσμο οι αμαξοστοιχίες στην Πελοπόννησο. Γιατί δεν λένε για τη Θεσσαλία που για τον κόσμο, εκεί που περνά η σιδηροδρομική γραμμή (Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα. Τρίκαλα, Καλαμπάκα και οι ενδιάμεσοι σταθμοί) είναι ένα πράμα. Μπορεί κάποιος να κατοικεί σ’ όποια από τις πιο πάνω πόλεις και να δουλεύει ή να σπουδάζει σ’ όποια άλλη. Έχοντας να αντιμετωπίσουν και την βαριεστημάρα των υπαλλήλων.
Παρένθεση τέλος.
Όμως σκέφτηκα πως ακριβώς σ’ αυτόν τον τομέα η ΔΕΗ είναι ιδιωτική. Έχουν δώσει την δουλειά σε εργολάβους, αφού δεν είναι βλάβες που γίνονται συχνά. Πληρώνουν τους εναέριες θα πληρώνουν και βατραχανθρώπους; Εκτός των άλλων τις εύκολες δουλειές ήταν συνήθεια των εκσυγχρονιστών να τις δίνουν σε ιδιώτες.
Τι κάναν; Πήραν γεννήτριες, ένας θεός ξέρει πόσο τις νοικιάσαν, να τροφοδοτείτε το νησί μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Ως το Σάββατο λένε ενώ μερικοί λένε σήμερα αύριο.
Παράλληλα ηλεκτρικό ρεύμα έχουν δυο ώρες ενώ τέσσερις δεν έχουν. Και οι τουρίστες αδειάζουν το νησί. Και πολλοί που ‘θέλαν να πάνε, όπως ο γείτονάς μου ο Βασίλης με την γυναίκα του την Δήμητρα που παρακινημένοι από την κόρη τους την Σταματίνα το χαν κανονίσει για την Δευτέρα.
Η Σταματίνα βλέπετε διάβασε πρόσφατα «Τον Θησαυρό της Βαγίας» της Άλκης Ζέη που της χάρισα στα γενέθλιά της.
Ποιος θα παρηγορήσει το κοριτσάκι και ποιος θα ηρεμίσει τους γονείς του που πανικόβλητοι τρέχουν να βρουν κατάλυμα σε όποιο νησί να πάνε; Να μη πάνε στην Αίγινα αλλά να μη πούνε τη Σταματίνα θα πάμε εκεί στη Νάξο π.χ.
Τη βλάβη όμως, για να επιστρέψουμε σ’ αυτή, την χρεώνετε η κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ. Όχι γιατί ξεπούλησαν κάποιοι την αποκατάσταση της βλάβης σε ιδιώτες.
Όχι γιατί δεν προέβλεψε αντί για τρία καλώδια να έχει παραπάνω. Όχι γιατί δεν τα συντηρούσε, αν και την συντήρηση οι ίδιοι ιδιώτες την έχουν αναλάβει.
Αλλά γιατί κανείς τηλεοπτικός σταθμός και καμιά εφημερίδα, από τις «μεγάλες ανεξάρτητες» τουλάχιστον δεν τα λέει,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου