Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Για ποιο λόγο φώναξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Άκουσε κριτική λέει η κυβέρνηση και ο κ. Παπακωνσταντίνου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική και τον τρόπο που περνούν τα νομοσχέδια. Άκουσα και το πως το δικαιολογούν κάποιοι δημοσιογράφοι.
Δέχονται λέει κριτική από τον λαό για τα μέτρα και τους βρίζουν.
Καλά ποιοι μας σ’ αυτή τη θέση; Να χρεοκοπήσουμε; (για το κράτος αμφιβάλω αλλά ο λαός σίγουρα), και να μας τα κόβουν όλα. Και αυτοί (οι πολιτικοί μας, να μη χάνουν ευρώ). Και μάλιστα με τεχνάσματα να παίρνουν (μερω της αύξησης των επιτροπών), αυξήσεις.
Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν; Αυτοί που γιγάντωσαν την διαφθορά που ανδρώθηκε επί Σιμίτη. Αυτοί που εκλέχτηκαν με πελατιακές σχέσεις και μοιράζαν θέσεις μέσω συμβάσεων και Stage.
Αυτοί που ήθελαν τους βουλευτές άεργους βάζοντας το ασυμβίβαστο σε μια αναθεώρηση του συντάγματος. Ευτυχώς διορθώθηκε το 2005.
Μάλιστα τα «έβαλαν» με την κυβέρνηση και τον κ. Παπακωνσταντίνου και όχι με τον κ. Παπανδρέου, μια που αισθάνονται υποτελείς στο αφεντικό τους (λιγότερο βέβαια απ’ όσο αισθάνεται αυτός στα αφεντικά του).
Φωνάξαν φωνάξαν και θα πάνε να ψηφίσουν. Γιατί ίσως ξέσπασαν, όπως κάνουν οι εργάτες που τους καθυστερούν το μεροκάματο, συζητάνε έντονα και μετά γυρίζουν σαν αρνάκια στη δουλειά, είτε γιατί δε θέλουν να χάσουν την καριέρα τους που είναι χρυσοφόρα. Μπήκαν οι περισσότεροι βλέπεις (αν όχι όλοι, μπορεί να ναι και κάποιος φουκαράς που γι’ αυτόν δεν ισχύει) στην πολιτική για να πλουτίσουν κι όχι να προσφέρουν.
Αλλά ότι και να πούμε ένα πράγμα μόνο φοβούνται. Να μην εξαγριωθεί πραγματικά ο κόσμος και του πάρουν «με τα παλούκια». Και το πρόβλημα γι αυτούς είναι οτι πλησιάζουν οι εκλογές που (αργά ή γρήγορα) θα γίνουν και θα πρέπει να πάνε στον κόσμο, που τώρα αποφεύγουν να ζητήσουν ψήφο γι’ αυτούς και το ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου