Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το 2011 οι πολιτικοί να μη πάρουν σεντ βουλευτική αποζημίωση

Την βδομάδα που μας πέρασε κι έλειπα, ήρθαν οι ουσιαστικοί κυβερνήτες της Ελλάδας κι έδωσαν συγχαρητήρια στους εδώ υπάλληλους τους.
Βέβαια αυτοί κατέθεσαν το πολυνομοσχέδιο γκρεμίζοντας πολλά από τα οποία έμειναν όρθια στις προηγούμενες λαίλαπες. Παίρνουν μ’ αυτό μέτρα κατά των μισθοτών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ανοίγουν κλειστά επαγγέλματα, απολύουν (μετατάσουν προς το παρόν) δημοσίους υπαλλήλους. Και φωνάζουν που διαμαρτύρονται οι θιγόμενοι προσπαθόντας να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους. Ενάντια στον κάθε ένα με τη σειρά.
Αλήθεια όμως γιατί δεν κόβουν την βουλευτική αποζημίωση από τους βουλευτές μας; Λόγω της κρίσης και επειδή βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση να κόψουν τελείως την βουλευτική αποζημίωση (και τα επιδόματα συμμετοχής σε επιτροπές) για όλο το 2011 που βρισκόμαστε σε κρίση.
Να δουν μετά πόσο εύκολα θα περνούν τα φορομπηχτικά μέτρα που (λένε) ότι μας επιβάλουν.
Είναι εύκολο βλέπεις να κόβεις από τους άλλους ενώ από τον εαυτό σου χεριάζετε γενναιότητα.
Και ο ίδιος ο κ. Παπούλιας αν θέλει να σταθεί στο ελάχιστο (ως ιστορικό μέγεθος) δίπλα στον προκάτοχο του κ. Κωστή Στεφανόπουλο να προτείνει να του κόψουν τον μισθό (τελείως). Να φερθεί σαν πρώτος πολίτης αυτής της χώρας. Και μετά ας τολμίσει ο κάθε «βουλευτικός» να αρνηθεί να του κόψουν το μισθό. Αλλά και να το κάνουν (που δε θα γίνει ποτέ) θα είναι το πρώτο που θα επαναφέρουν όταν θα πουν πως γλιτώσαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου