Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Οι βουλευτικές εκλογές έρχονται

Χαρακτηρίζουν τα διάφορα blog τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κότες. Και το κάνουν αυτό γιατί φωνάζουν σε συνεδριάσεις και κοινοβουλευτικές ομάδες και μετά μπαίνουν στην σειρά και πάνε και ψηφίζουν.
Μα αυτό δεν είναι το χαρακτηριστικό των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο; Σε όλες τις επιχειρήσεις που, δίκαια ή άδικα, υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συνήθως την μέρα που ήραν να πληρωθούν, και τα λένε μεταξύ τους. Βγάζουν τα απωθημένα τους πληρώνοντάς την συνήθως οι διευθυντές, που τα παίρνουν με διάφορους τρόπους. Καμιά φορά και το τάδε τμήμα που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, σχεδόν πάντα το λογιστήριο, και φθάσαμε εδώ που φτάσαμε. Καμιά φορά τ’ ακούει, εν απουσία του βεβαίως να μην έχουμε και καμιά απόλυση, το αφεντικό.
Έτσι και αυτοί οι βουλευτές. Φωνάζουν στον Παπακωνσταντίνου, στον πρωθυπουργό μας, στα αφεντικά (ενώ φυσικά απουσιάζουν) δηλαδή στην τρόικα ηρεμούν και μετά πάνε και ψηφίζουν.
Να γυρίσω και πάλι στις επιχειρήσεις. Βρίσκεται καμά φορά, σπάνια αλλά βρίσκεται, κανένας τρελός που κάνει πράξη ότι συζητάνε κρυφά, όπως νομίζουν. Και τότε απολύεται. Βρεθήκαν μερικοί κι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρώτα πρώτα οι κ.κ. Δημαράς, Οικονόμου και Σακοράφα πού ήταν οι μοναδικοί όπως πιστεύω που είδαν τί τους έβαζαν να ψηφίσουν. Τελευταία και ο κ. Παπαχρήστος.
Θα μου πείτε οι εργαζόμενοι φοβούνται για την θέση τους. Να μη χάσουν τη δουλειά τους. Μη βρεθούν στην ανεργία και τους κοπεί το ψωμάκι τους. Οι βουλευτές μας; Κι αυτοί για τη θέση τους φοβούνται. Μη κάνει εκλογές με λίστα ο κ. Παπανδρέου και τους κοπεί το παντεσπάνι τους. Δε φοβούνται όπως εγώ και ο πιο πολύς λαός που τα υπομένει όλα αυτά μήπως όλα αυτά τελικά κάνουν καλό στη χώρα μας. Αλλά τον λαό.
Αν γίνουν εκλογές θα πρέπει να κατεβούν στον λαό και να δώσουν εξηγήσεις γιατί κάνουν αυτά που κάνουν. Κι ο λαός θα τους πάρει «στο κυνηγητό». Με τα παλούκια και να τους φτύνει. Έτσι μαζεύονται ξεσπούν και πηγαίνουν να ψηφίσουν να απομακρύνουν λίγο ακόμη το ενδεχόμενο αυτό.
Αλλά δεν το ξέρουν; Καθε μέρα που περνάει οι εκλογές έρχονται. Το αργότερο τον Οκτώβρη του 2013.
Και την μεθεπόμενη βδομάδα έχουμε 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου