Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τι θα γίνει στη δεύτερη επέτειο του φόνου
του Αλέξη Γρηγορόπουλου;

Τι θα γίνει στη δεύτερη επέτειο του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου;
Τη Δευτέρα συμπληρώνονται δυο χρόνια από τη Δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξαρχία, από δύο ειδικούς φρουρούς. Τον Κορκονέα (που πυροβολικέ) και τον Σαραλιώτη. Τότε με αφορμή την εν ψυχρώ αυτή δολοφονία από ανθρώπους του κράτους κάηκε η Αθήνα.
Κάηκε από αναρχικούς και «αναρχικούς» που κατέβηκαν να διαδηλώσουν την αγανάκτηση τους μαζί με απλούς καθημερινούς ανθρώπους που ήθελαν να δείξουν την αγανάκτησή τους. Το σπουδαίο είναι ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τη πρώτη στιγμή και κρατήσαν σχεδόν μια βδομάδα(3-4 μέρες). Κάθε βράδυ.
Και δεν κάηκε μόνο η Αθήνα. Αλλά και η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πατρα , Πειραιάς, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Κομοτινή, ο Βόλος, η Ρόδος. Η Μυτιλίνη, η Κέρκυρα, το Αγρίνιο. Όλη η Ελλάδα κάηκε δηλαδή.
Η αστυνομία ήταν άφαντη μια που κάποιος απ’ αυτούς είχε δώσει την αφορμή. Θέλω να πιστεύω ότι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης είναι η εξαίρεση.
Την επόμενη χρονιά είχε βγει το ΠΑΣΟΚ και υπουργός Δημόσιας Ταξης ήταν ο Δεκαεπτανοεμβρη-φάγος κ. Χρυσοχοήδης. «Μάζεψε» προλητικά τους αναρχικούς από τα στέκια τους στην Αθήνα, τελείως αντιδημοκρατικά αλλά το έκανε.
Φέτος υπουργός προστασίας του πολίτη είναι ο κ. Χρήστος Παπουτσής. Το κλίμα οξύνθηκε και πάλι αφού κυβερνά το ΔΝΤ και η τρόικα. Ο κόσμος θέλει πάλι μια αφορμή να βγει στους δρόμους. Πιστεύω θα την έχει με την δεύτερη επέτειο της στυγνής αυτής δολοφονίας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου