Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κρατική ΑΤΕ; Τέλος

Σας έχω συνηθίσει τα Σάββατα όπως σήμερα να βάζω άρθρο κάποιου γνωστού αρθρογράφου (Συνήθως από την «Καθημερινή». Όμως όλη την επόμενη βδομάδα θα είμαι για δουλειές στην Αθήνα. Ειναι και το θέμα το οποίο θα ασχοληθώ θέλω να μείνει on air μια βδομάδα. Μια που θα γράψω ξανά, εκτός συγλονιστικού απροόπτου, την επόμενη Δευτέρα (13/12)

* * *


Σε όλες σχεδόν τις Αθηναϊκές εφημερίδες υπήρχαν χθες Παρασκευή (3/12) δηλώσεις οικονομικών υπουργών της κυβέρνησης πως θα στηρίξουν την Αγροτική Τράπεζα. Για τον κρατικό πυλώνα (μετά από συγχώνευση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) με τον οποίο θα υπάρξει κρατική στην τραπεζική αγορά ώστε να εξομαλυνθεί. Παράλληλα ότι οι «τροϊκανοί» διαφωνούν και ζητούν το «κλείσιμό της, στην καλύτερη περίπτωση την πώληση της»
Τώρα γιατί μου θυμίζει η όλη κατάσταση πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας που στηρίζει τον προπονητή της; Παρακολουθώντας λίγο τα γεγονότα, σε όποια παρόμοια κατάσταση, που ακολουθούν την στήριξη του προπονητή από τον πρόεδρο είναι βέβαιη η απόλυση του. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της ΑΕΛ κ. Πηλαδάκης στον κ. Παπακώστα, Περιττό να σας πω οτι η Θεσσαλική ομάδα ψάχνει για τεχνικό. Δεν ξέρω αν ρισκάρω να αναφέρω την πρόσφατη στήριξη του κ. Μαρινάκη στον κ. Βαλβέδε και πως την Κυριακή η Πειραϊκή ομάδα παίζει στην Καβάλα.
Στην «Καθημερινή» αναφέρονται λόγια του κ. Παπακωνσταντίνου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «...δεν μπορούμε να συγχωνεύσουμε δύο πτώματα. Πρέπει πρώτα να εξυγιάνουμε την Αγροτική»
Σε άλλο ρεπορτάζ στις «σομόν σελίδες» η ίδια εφημερίδα (χθεσινή, 3/12, «Καθημερινή» ) αναφέρεται: Τι θα λάβει κάθε τράπεζα από το πακέτο εγγυήσεων του Δημοσίου ύψους 24 δισ.» Και αναφερόταν τα ποσοστά (%) του πακέτου που θα πάρει κάθε τράπεζα. Η ΑΤΕ θα πάρει, κατά το ρεπορτάζ πάντα 8,4%.
Γιατί η ιστορία, μου μοιάζει σαν πατέρα την περιουσία της επιχείρησής του σε συνεργάτες του και δίνει στον γιο του το δεύτερο πιο μικρό μερίδιο. Δεν ξέρω.
Προσοχή σε συνεργάτες όχι σε αντιπάλους που κατασπαράζουν την οικογένεια του όπως έχουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση με την κυβέρνηση στον ρόλο του πατέρα και τον ελληνικό λαό στο ρόλο της οικογένειας.

Όμως «κρατική τράπεζα»; Απαγορευμένος όρος για τα αφεντικά των κυβερνώντων μας. Ουσιαστικά για τους κυβερνήτες μας. Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε την κρατική ΑΤΕ στήριγμα στους αγρότες μας. Και λυπάμαι την Ελασσόνα που είναι η περιοχή της Λάρισας που έβγαλε δύο υφυπουργούς που ο ένας ως υφυπουργός Γεωργίας (κ. Χατζημιχάλης) έβαλε την υπογραφή του να απαγορευτεί η καλλιέργεια καπνού που ήταν το κυρίως αγροτικό προϊόν της Ελασσόνας. Και ο άλλος σήμερα ως υφυπουργός οικονομικών (κ. Σαχινίδης) θα βάλει την υπογραφή του για την διάλυση (κλείσιμο ή πούλημα) της Αγροτικής τράπεζας που είναι (πολύ φοβάμαι ήταν) το στήριγμα όλου του Αγροτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου