Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακάτικες από την Παρασκευή; Κι όμως

Μία βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα απήργησαν οι δημοσιογράφοι στο τέλος της βδομάδας. Παρασκευή και Σάββατο. Τις ημέρες αυτές δεν είχαμε δελτία ειδήσεων κι ενημερωτικές εκπομπές.
Θα έπρεπε να μην υπάρχουν τις επόμενες εφημερίδες.
Όμως την Παρασκευή κυκλοφόρησαν τα (μεγάλα «πλούσια») Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα φύλλα. Όλά εκτός της «Ελευθεροτυπίας» που έβγαλε την Κυριακή κανονικά την Κυριακάτικη, καταγελώντας πως οι εκδότες, ουσιαστικά σαμποτάρισαν την απεργία μ’ αυτόν τον τρόπο. Τυπώνοντας δηλαδή το φύλλο νωρίτερα, με θέματα άσχετα, «ψυγείο» στην δημοσιογραφική αργκώ.
Διαφωνώ. Κι εξηγούμαι.
Ετσι πως είναι οι Αθηναϊκές εφημερίδες το μόνο που κάναν οι εκδότες είναι οτί μετέφεραν την ΄κυκλοφορία 2 μέρες πριν. Κι αυτό γιατί οι πολιτικές εφημερίδες της Κυριακής δεν έχουν ειδήσεις της τελευταίας στιγμής αλλά είναι πιο πολύ περιοδικά.
Κι αν υπάρχει κάποιο μεγάλο γεγονός της τελευταίας στιγμής, επειδή είναι σε δεύτερη έκδοση γίνεται μια πολύ μικρή αναφορά.
Μόνο οι επαρχιακές και κάποιες μικρότερες εφημερίδες είναι η έκδοση της Κυριακής κανονική εφημερίδα. Και οι αθλητικές βεβαίως που έχουν ακόμη και τον αγώνα που τέλειωσε στις 12 το βράδυ του Σαββάτου.
Οι αθλητικές λοιπόν κυκλοφόρησαν σα να μην ήταν Σαββατοκύριακο (δεν βγάλαν δηλαδή φύλλο Σάββατο και Κυριακή ενώ οι πιο μικρές (και επαρχιακες) απλά στην ημερομηνία αντι του Παρσκυή που κανονικά έπρεπε να γράψουν έβαλαν Κυριακή.
Εκεί που θέλω να σταθώ είναι οτι το ίδιο συνέβει και Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων αλλά κι αυτό της Πρωτοχρονιάς.
Κανονικά το Εορταστικό φύλλο έπρεπε να βγει το Σάββατο κι εδώ υπάρχει διαφορά μια που υπάρχει μια παραπάνω μέρα χωρις εφημερίδα. Ενώ στην απεργία δυο μέρες δεν έπρεπε να κυκλοφορίσουν εφημερίδες και δυο δεν κυκλοφόρησαν, άλλο αν τη Παρασκευή γράφαν Κυριακή. Και τώρα (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) ακολουθεί η Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου