Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το μπέρδεμα των ιδεολογιών στη Βουλη

Γίνεται αυτές της μέρες στο εθνκό μας κοινοβούλιο η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 και ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα. Εναν πολύ σφιχτό φιλελεύθερο προϋπολογισμό. Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία να προσπαθήσουν «να σώσουν το τομάρι τους.
Στην αρχή εντυπωσιάστηκα ακούγοντας τον κ. Νασιώκα να μη παίρνουν χρηματοδότηση τα κόμματα καθώς και χρήματα οι βουλευτές για τις διάφιρες επιτροπές.
Εντυπωσιάστηκα και χειροκρότησα. Έμαθα για τον κ. Καρτάλη και τον κ. Κρεμαστινό. Ακουσα με τ’ αυτιά μου την κ. Παπανφρέου να κατηγορεί τον προϋπολογισμό αλλά να λέει στο τέλος πως θα τον ψηφίσει.
Ως και ο κ. Παπακωσταντίνου «ξεψάρωσε» και είπε εσείς ψηφίσατε το μνημόνιο μια που δεν είναι βουλευτής.
Ως και οι Νεοδημοκράτες Βουλευτές στο κλίμα. Ο κ. Γιακουμάτος να κατηγορεί πρώην συναδέλφους του για «παράνομο πλουτισμό» λες και δεν ήταν απ αυτούς που στήριξαν (οπως όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) το πόθεν αίσχος. Έφτασε να μιλήσει και για πολιτικούς στη φυλσκή.
Να φτάσω και στον Πανο Καμένο που μίλησε για την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, δηλαδή ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Ήταν πολύ καλή η ομιλία του, που μου θύμισε ομιλία πολιτικού ποιότητας περασμένων δεκαετιών που έχουμε έλειψη, κι επειδή την βρήκα απομαγνητοφωνημένη θα την βάλω το Σάββατο (ή την Παρασκευή μια που το Σάββατο είναι Χριστούγεννα).
Να δούμε και το μπέρδεμα που υπάρχει και σ’ αυτή την ψηφοφορία.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν κάτι που κατηγορούν και λένε δε πιστεύουν μια που θέλουν να λέγονται Σοσιαλιστές Και οι Νεοδημοκράτες να προσπαθούν να κατηγορήσουν, με σοσιαλιστικά επιχειρήματα, κάτι που είναι κοντά στην φιλελεύθερη ιδεολογία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου