Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Οι 300 να γίνουν 200

Ακούω από δημοσιογράφους πως η Βουλή δεν δίνει στοιχεία για το πόθεν έσχες περασμένων χρόνων. Γι’ αυτό λέει δεν μπορούμε να βρούμε ποιοι πλούτισαν κατά την περίοδο που ήταν βουλευτής.
Εγώ όμως ξέρω πως το πόθεν έσχες δημοσιεύεται κάθε χρόνο. Όπως ξέρω καλά πως οι εφημερίδες έχουν πολύ καλό αρχείο με δικές τους εκδόσεις.
Ασε που είμαι σίγουρος πως υπάρχει σε κάθε εφημερίδα κάποιος δημοσιογράφος χαρτοπόντικας που μαζεύει το κάθε έντυπο με τεράστιο αρχείο.
Γιατί λοιπόν δεν μας λένε ποιοί είναι αυτοί που έχουν πλουτίσει; Μήπως επειδή για τον πλουτισμό τους ευθύνονται οι περισσότεροι απ’ αυτούς;
Δεν ξέρω τίποτε αλλά ξέρω πολλούς πολιτικούς που ξεκινήσαν μόνο με το παλιοσακάκι του ενώ τώρα είναι «στην τρίχα» κι όχι μόνο.
Θα μου πει ο καθένας του πόθεν έσχες σημαίνει κάτι; Όχι απλά είναι μια καλή ένδειξη. Όπως θα υπάρξει και η απορία Αφού ξέρεις άτομα που πλούτισαν εσύ, δεν το βλέπουν ψηφοφόροι να τους «αποσύρουν;»
Και βέβαια βλέπουν και το κάνουν. Είναι τόσοι πολλοί όμως οι βουλευτές που δεν είναι δυνατόν να φύγουν όλοι κάθε φορά.
Και σ’ όλες τις περιφέρειες υπάρχουν πολιτικοί προβεβλημένοι που «βγαίνουν στο τσακ»
Αυτό είναι κατά την γνώμη μου είναι ακόμη μια καλή ένδειξη. Και αν μειωθούν όπως συζητιέται οι βουλευτές σε 200 η κάθαρση θα γίνει μόνο από τους εκλογείς.
Και για να ευθυμήσουμε πρέπει τους 3 να του κάνουμε 2 (επί 100 ε;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου