Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Χρεοκοπήσαμε. Πληρώστε

Ντόμινο λιτότητας στην Ευρώπη, λέμε σε τίτλο του σήμερα, τα φιλοκυβερνητικά (ίσως και κάτι περισσότερο) «Νεα». Μας ακολουθεί δηλ. όλη η Ευρώπη. Οχι μόνο η Νότια, Μεσογειακή. Ξεκινάει το σχετικό θέμα η εφημερίδα: «Από τη Βρετανία έως την Ιταλία και από την Ισπανία έως τη Δανία, η μία χώρα μετά την άλλη ανακοινώνει μέτρα λιτότητας, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος μιας κρίσης α λα ελληνικά»
Το έγραφα σαν αστείο οτι διμαρτυρίθηκαν οι Ελληνες κεφαλαιοκράτες οτι μας «ζητάνε κι άλλα, κι άλλα» και στήσαν την κρίση. Μάλλον όμως είναι ευρωπαϊκή διαταγή να μας πουν.
«Ξέρετε δεν έχουμε λεφτά. Χρεοκοπήσαμε. Πληρώστε». Οχι παρακαλώ πληρώστε. Που πάλι προκλητικό είναι. Αλλα απαιτητικά. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΟΛΟΙ.
Εγώ δεν βλέπω να αλλάξαν τα πράγματα, για μας τους απλούς πολίτες απ’ το 2001 που μας έβαλε πανηγυρικά ο Σημίτης στη ζώνη του Ευρω. Τότε που τα έξοδα μας εξισωθήκαν με τα των Γερμανών. Αλλά μόνο τα έξοδα αυξήθικαν με γεωμετρική πρόοδο.
Τα έσοδα μεγάλωσαν κι αυτά. Αλλά με αριθμιτική.
Τώρα που τα προβλήματα έφτασαν και στα πάνω πάνω στρώματα. (Κι εδώ τα προβλήματα είναι όχι οτι υπάρχει χασούρα αλλά όχι τόσο μεγάλη αύξηση κερδων.
Κι Ελπίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα πήρε κάτι σαν αντάλαγμα γιατί μας έστειλε πρώτους στην Κόλαση και μας βρίζαν επί 3 – 4 μήνες όλη η Ευρώπη και οι «ντόπιοι Ευρωλιγούριδες».
ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου