Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αν οι ξένοι είναι κερδοσκόποι οι δικοί μας τι είναι;

Με εκνεύρισε που έχουν πει για κερδοσκόπους όταν η Ελλάδα σαν χώρα έφτασε να πάρει δάνεια, με το υπερβολικό επιτόκιο του 5%.
Υπερβολικό ε; Έτσι κύριοι της πολιτικής που φτάσατε την χώρα μας σ’ αυτό το σημείο;
Και τι να πούμε εμείς οι πολίτες της Ελλάδας που καταδυναστευόμαστε από τις Ελληνικές τράπεζες. Και μάλιστα με μπροστάρη μια κρατική τράπεζα. Επιτόκιο στα επιχειρηματικά δάνεια 11%. Να μη πω τα καταναλωτικά και τις πιστωτικές κάρτες που φτάνουν το 16 και μερικές φορές και πιο πάνω.
Αν στις «διεθνείς αγορές» είναι «κερδοσκόποι» με το 5% τι είναι στις Ελληνικές; Με τέτοια επιτόκια;;;
Θα μου πείτε ας μη πάρει κάποιος δάνειο. Μα πρέπει να εξασφαλισθεί η ταμειακή ρευστότητα της επιχείρησης. Και αφού οι εισπράξεις δεν είναι τόσο μεγάλες (κατά την γνώμη μου κρίση στην Ελλάδα υπάρχει από το 2001 και την είσοδο μας στη ζώνη του Ευρω, απλά τώρα επηρέασε τους κεφαλαιοκράτες)
Με την λογική που απαντούσαν οι «ειδικοί» Οι αγορές δεν είναι ευαγή ιδρύματα και θέλουν να έχουν κέρδος. Κέρδος μα λογικό κέρδος. Είναι και η επισφάλεια (θα πω ακολουθώντας την ίδια λογική). Και αν είναι κερδοσκόποι αυτοί που αγοράζουν με 1% (διατραπεζικό επιτόκιο) και πουλάνε 5, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δικοί μας εκτός από 1% αγοράζουν και 0,5 περίπου (ταμιευτήριο) ή 2 με 3 (προθεσμίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου