Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η Eurovision, η Ευρώπη και γιατί θα ψηφισθεί ο Αλκαίος

Πρώτος ημιτελικός της Eurovision σήμερα. Ο Ελληνικός ημιτελικός.
Θα βρεθούμε άραγε στο πανηγυράκι του Σαββάτου;
Θα βρεθούνε. Και Θα βρεθούμε λόγω της πολιτικής κυρίως.
Γίναμε γνωστοί σ’ όλη την Ευρώπη. Στην αρχή σαν κλέφτες. Που ήθελε να μας συνετίσει η Γερμανία. Ήμασταν οι έξω καρδιά, οι άνθρωποι που δεν κοιτάμε τίποτ’ άλλο παρά το σήμερα. Ήταν που ξέραν και τον πρόγονό μας Αντονι Κουήν (εκ Μεξικού) ως Ζορμπά με τα Οπα και τα συρτάκια.
Τώρα μας ξέρουν σαν χρεοκοπημένους κακομοίρηδες. Και μας λυπόνται.
Είναι κι οτι ο Γιώργος Αλκαίος που μας εκπροσωπεί σήμερα χρησιμοποιεί αυτή ακριβώς την λέξη που τους είναι γνωστή. Θα μας λυπηθούν πιστεύω και θα «μας ψηφίσουν».
Βέβαια όλα αυτά που περνάμε εμείς όπως δείχνουν τα πράγματα θα τα περάσουν κι αυτοί. Σιγά σιγά το βλέπουν. Εμείς το λέγαμε, ο πρωθυπουργός μας, απ τον Μάρτη.
Γιατί; Βλέπεις ο ελληνικός λαός λέει «αν καίγεται το σπίτι του γείτονα σε λίγο θα καεί το δικό σου». Και αντί να μας σώσουν οι φίλοι και σύμμαχοί μας δεν κάναν τίποτε.
Αρα το έλλειμα σε πολιτικούς που έχει η χώρα μας το έχει κι όλη η Ευρώπη. Που είναι ο Κολ ο Σμιντ στην Γερμανία. Ο Μιτεράν ή ο Ζισκάρ ντε Στεν στην Γαλλία. και τόσοι άλλοι Δεν υπάρχουν πολιτικοί ίδιου ειδικού βάρους όπως εμείς δεν έχουμε Ανδρέα Παπανδρέου ή Κωνσταντίνο (όχι Κώστα) Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου