Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή κλήρωση, για ποια ομάδα;

Και μέσα σ’ όλα το καλοκαίρι έγινε και η κλήρωση για την ομάδα ποδοσφαίρου που θα συμμετάσχει στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2014 στο Ρίο της Βραζιλίας. Την Τρίτη 2 Αυγούστου ο κ. Αντώνης Καρπετόπουλος με άρθρο του στην Καθημερινή, κρίνει την κλήρωση και θέτει τους προβληματισμούς του που είναι τόσο και δικές μου όσο και όλων των υγιώς σκεπτόμενων ποδοσφαιρόφιλων

* * *


Η Σλοβακία δεν είναι μεγαθήριο – δυο τρεις καλούς παίκτες έχει κι ένα σοφό προπονητή, τον Βλάντιμιρ Βάις, που όλοι σέβονται. Οι Λιθουανοί αγαπούν το μπάσκετ περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Με τη Λεττονία η Εθνική μας ομάδα πάντα αντιμετώπισε προβλήματα και πάντα κατάφερε να κερδίσει. Τους Βόσνιους την τελευταία φορά τους κερδίσαμε στο Σεράγεβο 4-0. Το Λιχτενστάιν προσφέρεται για μια ωραία εκδρομή. Δεν χωράει αμφιβολία πως στην κλήρωση των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014, η εθνική μας στάθηκε τυχερή. Η πιθανότητα να προκριθεί στο μουντιάλ της Βραζιλίας είναι τεράστια – αρκεί να υπάρχει ως ομάδα!
Με την ξενομανία που διακρίνει τις ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, η ερώτηση δεν είναι αν τη διετία των προκριματικών (2012-14) θα έχουμε μια καλή ομάδα, αλλά αν θα υπάρχουν 20 Ελληνες παίκτες για να συγκροτήσουν μια εθνική. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης μεγάλωσαν και ειδικά στη μεσαία γραμμή η λειψανδρία είναι τεράστια. Στην άμυνα (με Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο, Σπυρόπουλο, Τζαβέλα, Μόρα κ. τ. λ.) λύσεις υπάρχουν. Στην επίθεση τον Σαμαρά θα πλαισιώσουν ο Μήτρογλου, ο Φετφατζίδης κι ο Νίνης αν εξελιχτούν, και υπάρχει κι ο Σαλπιγγίδης. Στη μεσαία γραμμή οι λύσεις είναι ελάχιστες και θα γίνουν λιγότερες.
Η κλήρωση ήταν καλή. Ειδικά αν έχουμε ομάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου