Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χειρότερη κατοχή κι απ’ την τουρκοκρατία (;)

Κατά την προ-προηγούμενη σκλαβιά μας (όχι αυτή του άξονα τ0 1941, αλλά τη μεγάλη της Τουρκοκρατίας το 1453) ο Σουλτάνος είχε καθιερώσει έναν φόρο στους Γραικούς.
Το χαράτσι.
Έπαιρνε φόρο από τον κάθε Γραικό απλά «για να μένει το κεφάλι στους ώμους του».
Ένας φόρος που τον διδασκόμασταν όταν η Ελλάδα ήταν ελεύθερη και τρομάζαμε μόνο και μόνο στο άκουσμά του.
550 χρόνια μετά οι σημερινοί κατακτητές δια του εντολοδόχου τους κ. Παπανδρέου επανέφερε το δοκιμασμένο αυτό μέτρο (επί 500 χρόνια το δοκιμάζαν οι οθωμανοί).
Βέβαια δεν αναφέρουν πως πληρώνεις «για να μείνει το κεφάλι στους ώμους», αλλά πληρώνουν όλοι όσοι κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος έχουν βγάλει πάνω απο 12.000 ευρώ (ακαθάριστα). Και πληρώνεις ποσοστό σ’ όλο το ποσό κι όχι στο υπερβαίνων των 12.000 Τώρα γιατί 12.000 κι όχι 10.000 ή 15.000 ένας θεός ξέρει (ή μάλλον ο Θεός τους ο γεροδιάολος). Και είναι άσχετο τι κάνεις τώρα. Είσαι άνεργος, κέρδισες το λαχείο, έκλεισες το μαγαζάκι σου ή καταστράφηκε η σοδειά σου.
Οοοοοχι θα πληρώσεις. Γιατί έκανες αυτό το κακό κι έβγαλες ένα ποσό; Να γίνεις ληστής ή ζητιάνος.
Όμως οι σημερινοί κατακτητές μας δια του εντολοδόχου τους κ. Παπανδρέου, πιο κλά με απόφαση του αντιπρωθυπουργού μας κ. Βενιζέλου αποφάσισαν να βάλουν χαράτσι και στα σπίτια. Για να έχετε ρεύμα λένε,
Τώρα τι φταίω εγώ που νοικιάζω το σπίτι αν ο ιδιοκτήτης του αρνηθεί να πληρώσει το «χαράτσι της ιδιοκτησίας» δεν ξέρω.
Πάντως αποδεικνύεται πως ο σουλτάνος είναι πιο δίκαιος κατακτητής από την τρόικα. Κι ας ήρθε με πολέμους ενώ την τρόικα τη φέραμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου