Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά τους μπακάληδες, οι ταξίτζηδες
έπονται όλα τα επαγγέλματα

Αντιγράφω από το χθεσινό ρεπορτάζ για την απελευθέρωση των ταξί, της κ. Αλεξάνδρας Kασσίμη στη χθεσινή (Τετάρτη 7/8) Καθημερινή.

* * *


Ειδική μέριμνα για τις λιγότερο ευνοημένες κατηγορίες του κλάδου των αυτοκινητιστών ταξί προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Μεταφορών κ. Γ. Ραγκούσης, ενώ γίνεται σαφής προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελματιών μέσω κινήτρων για αντικατάσταση του στόλου. Παράλληλα, ο κλάδος θα πρέπει να οργανωθεί σε εταιρείες, καθώς δικαίωμα χορήγησης άδειας θα υπάρχει μόνο σε εταιρείες (ΕΠΕ και Α.Ε.). Συγκεκριμένα, προβλέπονται φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ταξί που απέκτησαν άδεια παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) ταξί τα τελευταία 3 έως 7 χρόνια. Οι κάτοχοι μισής άδειας θα μπορούν να αποκτήσουν ολόκληρη άδεια (ΑΠΥ) ταξί χωρίς να καταβάλουν το παράβολο.

* * *


Εδώ είναι το κόλπο. Θα βάλουν τους ταξίτζηδες να κάνουν εταιρίες, υποχρεωτικά. Έτσι θα γίνουν και μεγάλες εταιρίες ταξί από κεφαλαιοκράτες (εγχώριες και αλλοδαπές). Έχουμε το παράδειγμα των μπακάληδων και των super market που κάτι τέτοιο έγινε.
Έτσι οι μικροπαντοπώλες εξαφανίστηκαν κι λεχουμε στην Ελλάδα ένα ολιγοπώλιο που ελέγχονται εύκολα από τα καρτέλ.
Αυτός έχω την εντύπωση πως είναι ο στόχος Παντού. Μετά τα ταξί και τα φορτηγά και οι δικηγόροι και και και.
Είναι ιδεολογία ΠΑΣΟΚ αυτό κ. πρωθυπουργέ; Είναι σοσιαλισμός; Ο φιλελευθερισμός δηλαδή τι διαφορετικό είναι; Γιατί δικαιώνετε το ΚΚΕ και το σύνθημά του «Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων»;
Αν θέλουμε δεξιά κ. Παπανδρέου μπορούμε να πάμε μόνοι μας στην Νεα Δημοκρατία (Ναι σ’ αυτή που μοιάζει σοσιαλιστικό κόμμα μπροστά σας) και όχι να μας πάτε εσείς. Και θα πάνε ΟΛΟΙ (ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ) ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥ 2009 (Στη Νέα Δημοκρατία και στο ΚΚΕ μάλλον γενικά στην αριστερά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου