Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η αποχώρηση της Τρόικας
και ποιον βολεύει

Ο Σεπτέμβρης μπήκε «επαναστατικά» για την Κυβέρνηση.
Έδιωξαν λένε ορισμένες εφημερίδες την τρόικα, έφυγαν σταματώντας τις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με άλλες ενώ το υπουργείο Οικονομικών λέει πως ήταν προγραμματισμένη.
Εγώ ξέρω πάντως το παιχνιδάκι αυτό το παίζουν σε κάθε δόση μας. Θέλουν μέτρα οι δανειστές μας (για όλους εκτός από τις τράπεζες) και «κάνουν πως αντιστέκονται» οι δικοί μας. Έτσι μας λένε (τους ιθαγενείς) πως τα κάνουν μετά από πίεση πως διαπραγματεύονται και άλλα τέτοια φαιδρά. Φαιδρά είναι γιατί δεν σηκώνει διαπραγμάτευση μια που όταν έπρεπε να διαπραγματευτούμε υπογράψαμε εν λευκώ.
Όμως οι άνθρωποι που βάλαν τις υπογραφές τους έπρεπε να θυμηθούν την λαϊκά ρήση. «Την υπογραφή και κάτι άλλο προσέχουμε που το βάζουμε».
Αυτή ειδικά η αποχώρηση είναι πολύ βολική για την κυβέρνηση.
Βλέπετε δεν μπόρεσε να περάσει η «μη άνοδος» στη Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού. Εκεί που έφαγε το παπούτσι πέρυσι και άρχισε το κράξιμο από μερικές εφημερίδες (πολύ σωστά)
Έχουμε και τις διαμαρτυρίες του κόσμου που άρχισαν δειλά δειλά να βγαίνουν έξω.
Οπότε πρέπει να κάνουν πως αντιστέκονται στον βιασμό (λες και θα βιάσουν την κυβέρνηση κι όχι τους υπηκόους της), να ρίξουν λίγο στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου