Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η χρεοκοπία έρχεται(;)

Εδώ και μια βδομάδα μας προετοιμάζουν να μας ανακοινώσουν την χρεοκοπία της χώρας. Απ’ την προηγούμενη Κυριακή συγκεκριμένα (18/9).
Μια χρεοκοπία που φυσικά έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό για την λαό της Ελλάδας.
Ένας λαός που αντιδρά όταν μπορεί και πετάει αυγά όπως στον κ. Όθωνα στο Ρέθυμνο την ώρα των δηλώσεων ή του κ Κουκουλόπουλου στην Κοζάνη που δέχθηκε φραστική επίθεση μετά την ομιλία του σε εγκαίνια που έκανε στην Κοζάνη. Βέβαια αυτός είχε το θράσος να μιλήσει για ακόμη καλύτερες μέρες.
Βέβαια έχουμε και την απάντηση της πολιτείας. Μια που διάλυσαν βίαια τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα που πήγαινα να ξαναμαζευτούν. Δεν ξέρουν πως μετά απ’ αυτά πλέον δε θα μαζεύονται ειρηνικά μια που τους εκνεύρισαν; Ή μήπως το έκανε αυτό η αστυνομία ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό το λόγο; Για να τους εκνευρίσουν και να έχουμε μόνιμες ταραχές.
Το ωραίο είναι πως την χρεοκοπία της χώρας δε θα μας την ανακοινώσει ούτε ο πρωθυπουργός μας ούτε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός με κανένα «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης το 1893 (λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου). Θα μας το φέρουν σαν μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης αφού δυστυχώς, θα πουν, μας πήραν και τα σώβρακα. Για όποιον δε κατάλαβε αποκρατικοποιήσουν τα πάντα αντί πινακίου φακής.
Έχω την αίσθηση πως δε θα προλάβουν να ολοκληρώσουν το έργο τους (του ξεπουλήματος μαζί με την χρεοκοπία.). Όλο και κάποιοι θα βρεθούν να τους στείλουν στον αγύριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου