Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εντυπωσιακές κινήσεις αντίστασης


Απ’ όλες τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού κατά την 28η Οκτωβρίου αυτές που μ’ εντυπωσιάσαν είναι:
► Η κίνηση του δημάρχου Στυλίδας κ. Απόστολου Γκλέτσου να κατεβάσει τους «επισήμους» από την εξέδρα.
Αντίθετα, κάθισαν οι αγωνιστές του 1940, οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι πολέμησαν το φασισμό και τον ναζισμό τα μαύρα εκείνα χρόνια.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο το LamiaReport, ο Απ. Γκλέτσος δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.
"Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα...Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς. Τους ψαλιδίζουμε κι΄άλλο την σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες....Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα...Εμείς τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας", είπε μεταξύ άλλων.
Κι όλα αυτά με παρούσα και την πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Μπατζελή
► Συγκινητική ήταν και η κίνηση της μπάντας του Δήμου Πατρέων που μετά τον εθνικό ύμνο παιάνισε Μική Θεοδωράκη video.
Και μάλιστα όχι ένα οποιοδήποτε τραγούδι. Αλλά το «Θα σημάνουν οι καμπάνες» σε στίχους μεγάλου μας Γιάννη Ρίτσου Ας θυμηθούμε τους στίχους:
Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα / με τόσα φλάμπουρα λάμπει, λάμπει ο ουρανός/ και τούτοι μέσ' τα σίδερα και κείνοι μεσ' το χώμα.
Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. (δισ.) /Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.
Κάτω απ' το χώμα μες στα σταυρωμένα χέρια τους / κρατάνε τις καμπάνας το σχοινί, / προσμένουνε την ώρα, προσμένουν να σημάνουν την ανάσταση / τούτο το χώμα είναι δικό τους και δικό μας δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει
Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες. (δισ.) /Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως, όχι μόνο στην Πάτρα αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα ενώ αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικοί μας άρχοντες (σε πολλές περιπτώσεις και Δημοτικοί) το καταχειροκροτήθηκαν οι ένστολοι. videoΑυτό κάτι με φοβίζει. Δεν μιλώ για εκτροπή, αλλά δεν είναι πρόβλημα να δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας ΜΟΝΟ στους εκπροσώπους για την τήρηση της Δημόσιας Τάξης και των Ένόπλων Δυνάμεων μας; Και ν’ απαξιώνουμε έτσι το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας;
Βέβαια κι αυτό θα πρέπει να τονιστεί πως γι’ αυτό, την απαξίωση, έχουμε όλα τα δίκια με το μέρος μας. Βλέπετε εκλέγονται κι αντί να υπηρετήσουν τον Ελληνικό λαό και τη χώρα για το σκοπό δηλαδή που εκλέχτηκαν υπηρετούν την τσέπη τους και το οικονομικά συμφέροντα.
Εγχώρια και διεθνή
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου