Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έφερε και την ακροδεξιά στην εξουσία

Τα κατορθώματα του πρώην πια (ευτυχώς) πρωθυπουργού μας δεν έχουν τέλος.
Ενώ είχαμε βάλει, ως Έλληνες, στη γωνία την ακροδεξιά το 1974 σήμερα παραμονή της επετείου της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο ορκίζετε κυβέρνηση που μέλη της είναι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ. Μια κυβέρνηση για τη οποία υπηρηφανεύετε ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ πως την προκάλεσε. Έτσι κάνει πράξη (όπως έγραψε ο ΚΑΙΡΟΣ της Ελευθεροτυπίας κυκλοφορεί στο ίντερνετ ) το σύνθημα του πατέρα του Ανδρεα το 1981 ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ στην εξουσία. Βέβαια έχουν κάνει ένα μικρό λάθος. Μπορεί οι οπαδοί στις συγκεντρώσεις του Ανδρέα μα να φωνάζαν «ΠΑΣΟΚ, Λαός στην εξουσία» όμως ολόκληρο το σύνθημα που βρίσκεται και σε αφίσες της εποχής του ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία».
Όμως γιατί με ενοχλεί τόσο που στην κυβέρνηση συμετέχει το συγκεκριμένο κόμμα.
Μπορεί τον αρχηγό του (τον κ. Καρατζαφέρη) να μην τον θεωρώ ακραίο. Αν και πολιτικά αντίπαλοί του τον χαρακτηρίζουν Καρατζαφύρερ, εγώ νομίζω πως ο χώρος αυτός είναι ο μοναδικός που βρήκε να στριμώξει το κόμμα του μετά την διαγραφή του από τον κ. Καραμανλή. Οχι πως δεν ΄ρχει «δεξιές» τάσεις αλλά τι θα μπορούσε να ιδρύσει ένα ακόμη κομουνιστικό κόμμα στα τόσα που υπάρχουν; Ή υπηρχε χώρος στο λεγόμενο «κέντρο».
Ομως στο μόρφωμα του βρήκαν στέγη μερικά ακραία στοιχεία όπως ο γνωστός Μάκης Βορίδης. Και ποιος είναι ο ΝΥΝ υπουργός μεταφορών;
Αντιγράφω απο το wikipedia (http://el.wikipedia.org/wiki/Μάκης_Βορίδης):
Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες από την Νεολαία ΕΠΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Στην στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με οπλισμένους ομοϊδεάτες του. Η φωτογραφία αυτή έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει λάβει αρνητική κριτική.
Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου πατριωτικού - εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την Ε.Π.ΕΝ. και το διαλυθέν ΕΝ.Ε.Κ., ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και εξελέγη με ισχυρή πλειοψηφία Πρόεδρός του, θέση την οποία κράτησε μέχρι την άρση της πολιτικής δράσεως του Ελληνικού Μετώπου από την Κεντρική του Επιτροπή, τον Μάιο του 2005.
Ως Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, συγκεντρώνοντας το 1998 ποσοστό 0,60% και το 2002 0,90% Υποψήφιος βουλευτής ήταν το 2000 στο κοινό ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Μετώπου με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη, το 2004 με το Ελληνικό Μέτωπο και τον Σεπτέμβριο του 2007 με τον ΛΑ.Ο.Σ., όταν και εξελέγη.

Αλήθεια αυούς ψήφισε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσουντο 2009;; Κι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί «λεφτά υπάρχουν»;
Αυτούς θα στηρίξουν οι «πράσινοι βουλευτές» σήμερα;
Υπήρξε βέβαια αντίδραση απο εκεί που δεν το περίμενα. Και μπράβο στον γαλάζιο Πάνο Καμένο που δήλωσε με κίνδυνο να διαγραφεί απο τη ΝΔ «εγώ δεν ψηφίζω χουντικούς»
ΕΥΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου