Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στο μυαλό του Giorgos

Ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της χώρας μας είναι πολιτικός τρίτης γενιάς. Και μάλιστα υψηλών θέσεων. Με παππού και πατέρα πρωθυπουργό.
Ιδρυτής του πολιτικού χώρου που ηγείται αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός μας είναι ο παππούς του Γεώργιος. Τον έφτιαξε ουσιαστικά με τη νίκη του το και εγκαθίδρυσε το 1965 με τα Ιουλιανά και την Αποστασία του Μητσοτάκη. Πήρε τη θέση του χωροταξικά (κεντροαριστερά) στην πολιτική Ιστορία της Ελάδας με τον Θάνατό του το 1968 και μάλιστα τέτοιες μέρες όταν οι οπαδοί του μετέτρεψαν την κηδεία του σε διαδήλωση ενώ η «χούντα των συνταγματαρχών» ήταν στο φόρτε της. (Είχε καθίσει στο σβέρκο των πατεράδων μας έξι μήνες πριν.
Τη σκυτάλη πήρε ο γιος του και πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού με τον αντιδικτατορικό αγώνα, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ (ενώ διέλυσε ουσιαστικά την Ένωση κέντρου αφήνοντας ένα κομμάτι της στην ΕΔΗΚ του Γεωργίου Μαύρου και μετά του Γιάννη Ζίγδη) που άρχισε την ξέφρενη πορεία του. ‘Έφτασε να πάρει τη νίκη το 1981 και κάνοντας κωλοτούμπα άφησε πίσω τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» συνεργάστηκε με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους. Συνεργάστηκε όμως χωρίς να δέχεται όλα όσα του λένε.
Αναλαμβάνοντας λοιπόν την πρωθυπουργία ο Γιωργάκης έπρεπε να συγκριθεί και με τους δύο. Μάλιστα αμερικανοαναθρεμένος πιο πολύ απ’ ότι ο πατέρας του που έφυγε να σπουδάσει έχοντας μόνο τα ναύλα του και μερικά δολάρια στη τσέπη. Τόσα του έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας πατέρας του για να μπορέσει να δει τη ζωή. Εκτός των άλλων δεν δείχνει να καταλαβαίνει τους Ελληνες, πως να τους καταλάβει αφού η ζωή του τον ελεύθερο χρόνο του είναι γυμναστήρια και computer. Σημειώνω την λατρεία που είχε ο πατέρας του στις όμορφες γυναίκες και στο ποτό (με μέτρο και τα δυο αν και για τις γυναίκες αμφιβάλω λίγο).
Του ήρθε και μια δύσκολη στιγμή η πρωθυπουργία που την πήρε λέγοντας «μπούρδες» που τις βρήκε μπροστά του μετά. Αμφιβάλω αν θυμόμασταν το «λεφτά υπάρχουν» αν δεν μέναμε στο ΔΝΤ. Εμπιστεύτηκε φίλους του που «λιποτάκτησαν» προδομένοι από το πάθος του πατρός του (Στρος Καν και η ιστορία με την καμαριέρα».
Μετά από λίγο καιρό (όπως λέγεται) η οικογένεια του δεν τον άφησε να παραιτηθεί κάνοντας συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. «Ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται» λένε πως του είπε η μητέρα του κι ένας αδερφός του.
Πως λοιπόν θα ξεστόμιζε χθες ή θα ξεστομίσει σήμερα το «παραιτούμε»; Όπως φαίνεται θα τον ρίξουν οι Κυρίες (έτσι με κεφαλαίο το Κ) του ΠΑΣΟΚ "που εχουν @@" όπως πολύ καλά λέει ο Χάρρυ Κλύνν στο twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου