Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα, γιατί;

Αιφνιδίασε προχθές ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρότεινε ή μάλλον αποφάσισε δημοψήφισμα.
Δημοψήφισμα σε μια απόφαση που έχει παρθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες μαζί με τραπεζίτες για την χώρα μας μάλλον ερήμην του κ. Παπανδρέου που του ανακοινώθηκε στις 27 Οκτωβρίου.
Αν ήταν να γίνει δημοψήφισμα θα έπρεπε να έχει γίνει πριν την 23η Απριλίου 2010 που ο κ, Παπανδρέου πήγε στο Καστελόριζο και είπε πάμε στο ΔΝΤ να σώσει την Ελλάδα. Μάλιστα πολύ πριν ώστε να μάθουμε τι σημαίνει ΔΝΤ, τι σημαίνει χρεωκοπία, να κοιταχτούμε μεταξύ μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ακούσουμε μια άσχημη είδηση η οποία αφορά την οικογένειά μας, Να έχει, όποιο, βάρος η απόφασή μας.
Τώρα; Μετά την «σωτηρία» μας το 2010 με το μνημόνιο και μετά την ξανά σωτηρία μας το 2011 με το μεσοπρόθεσμο. Μετά τις επι μέρους σωτηρίες μας με την ψήφιση των πολυνομοσχεδίων και το άνοιγμα των επαγγελμάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να εκχωρηθούν, και αυτά, στις ευρωπαϊκές εταιρίες. Και μετά το βούλιαγμά μας ως το λαιμό στο χρέος που ποτέ δεν ψάξαμε τι αφορά, Και μετά την τελευταία απόφαση που δεν μάθαμε τι θα μας κοστίσει και ούτε θα μάθουμε σύντομα εδώ μαθαίνουμε ακόμη επιπτώσεις από το πρώτο μνημόνιο λέει δημοψήφισμα. Και μάλιστα με ερώτημα που ουσιαστικά (ένα) να συμπεριλαμβάνει το
Μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση ή έξω
Ευρώ ή δραχμή
Ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση και τους όρους της
Εγώ όπως τα βλέπω λέω: Μέσα στην ΕΕ (νιώθω ευρωπαίος) με Ευρώ (Δεν έπρεπε να αφήσουμε τη δραχμούλα μας αλλά τώρα ευρώ μην προκληθεί και νέα μεγάλη κερδοσκοπία) και όχι στη δανειακή σύμβαση γιατί μας τα παίρνουν όλα (όπως φαντάζομαι έχοντας την εμπειρία του μνημονίου).
Πολύ καλά κάνουν λοιπόν οι Κυρίες του ΠΑΣΟΚ (και η Μιλένα και η Βιάσω και η Εύα και όσες, για του άντρες δεν τους έχω τόσο να τιμάνε τα παντελόνια τους, ακολουθήσουν) που τον ταρακουνάνε ενώ πάει να φάει τη σφαλιάρα του απο τους G20 στις Κάννες ή μήπως να πάρει εντολές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου