Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Θα τους «ρίξει» η ΔΕΗ;

Παρακολουθήσαμε όλοι τα ΜΑΤ τι πρωί, να εκκενώνουν το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό. Στην Μεσογείων. Συνέλαβαν και 15 άτομα μεταξύ των οποίων
και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ Φωτόπουλο.
Στην Αγγλία την κ. Θάτσερ την έριξαν ανθρακωρύχοι. Λέτε εδώ τον κ. Παπανδρέου (συγγνώμη τον κ. Παπαδήμου) και την ΠΑΣΟΚοΛΑΟ-Νεοδημοκρατική ή μαύρη όπως λέει η κ. Παπαρήγα κυβέρνηση να την ρίξει η ΔΕΗ και ο κ. Φωτόπουλος;
Αντιγράφω το ρεπορτάζ του κ. Σωτήρη Σκουλούδη για το Zougla.gr (Στις 11 γιατί ισως ανανεώνεται) με τίτλο:"Ηλεκτροπληξία" στη ΔΕΗ
λαι σας πληροφορώ πως καλή ενημέρωση έχει και το newsit και το «Πρωτο θέμα» on line

* * *


Στις 08:30 το πρωί, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφθασαν στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η. στη Λ. Μεσογείων στον Χολαργό, το οποίο είχαν καταλάβει συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ από το απόγευμα της Κυριακής. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη και επικράτησε ένταση.
Οι συνδικαλιστές σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά στην είσοδο του κτηρίου, προκειμένου να μην μπορέσουν να τους διασπάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στο σημείο.

Ακολούθησαν αψιμαχίες ανάμεσα σε συνδικαλιστές και δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΥ και έγιναν προσαγωγές, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να απομακρύνεται με περιπολικό στις 08:35.
Συνολικά έχουν γίνει 15 προσαγωγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμαρουσίου, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, επτά συνδικαλιστές και ένας εικονολήπτης. Από τους 15 προσαχθέντες, οι 10 είναι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η..

Η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος έχει λήξει και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως και τις 15:00.

Λίγο νωρίτερα, στο κτήριο μετέβη εκ νέου εισαγγελέας, προκειμένου να πείσει τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσουν, όπως επίσης και ο γενικός διευθυντής του κέντρου, ο οποίος συνομίλησε για λίγη ώρα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, λίγο πριν από τη σύλληψή του, κάλεσε τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάνε στο κτήριο και τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως το τέλος. «Αυτόν τον νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας γίνεται για να μην κοπεί το ρεύμα. Είναι απαράδεκτο να απειλείς τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο ότι, αν δεν πληρώσει, θα του κόψεις το ρεύμα. Ας το κόψουν στους βουλευτές» κατέληξε.

Η κυκλοφορία στη Λ. Μεσογείων κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ διεξαγόταν κανονικά, ωστόσο στις 09:40 έκλεισαν τον δρόμο.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, έξω από το κτήριο συγκεντρώθηκαν λιγότερα από 100 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ και του κινήματος «Δεν πληρώνω».
Ο Γιάννης Γκίζας, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος, ανέφερε ότι δεν θα εισέλθουν σε αυτό για την εργασία τους, εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.
Μήνυση υπέβαλε ο διευθυντής του Κέντρου Διαχείρισης Ρεύματος και Μηχανογράφησης της Επιχείρησης στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού επειδή, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, παρεμποδίστηκε από συνδικαλιστές η είσοδός του στο κτήριο της Επιχείρησης στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου διεμήνυσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί, τονίζοντας πως υπάρχει εισαγγελική εντολή και θα γίνει ό,τι χρειάζεται.

Η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ προκάλεσε προβλήματα στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές, καθώς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής, η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί.



Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=423865&cid=4
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=108073&catid=3
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=161423

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου