Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κατηγορούν του συνταξιούχους βουλευτές
ή μένεται πόλεμος συμμοριών

Βγάλανε χθες στην «σέντρα» συνταξιούχους βουλευτές (800 τον αριθμό ανώνυμα, ακούγονται ονόματα σε ψιθύρους) γιατί λέει ζητήσαν αναδρομικά ένα μεγάλο ποσόν ο καθένας τους.
Σε εποχές που ζούμε είναι κάκιστο. Έτσι ειπώθηκε κι έτσι είναι. Εδώ κόβεται ο μισθός μου η σύνταξη των γονιών μου κι αυτοί ζητούν περισσότερο παντεσπάνι;
Κατακεραυνώθηκαν στις τηλεοράσεις αλλά αυτό που με έβαλε ψήλους στ’ αυτιά είναι ότι και η άποψη των κομμάτων ήταν κατά της κίνησης αυτής. Κι αυτό γιατί ο ελληνικός λαός (ναι αυτός που κατά τον κ. Πάγκαλο διέφθειρε τους πολιτικούς μας) λέει «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»
Μόνο από το ΚΚΕ το περίμενα γιατί είναι πάγια η θέση του να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και τα χρόνια που είναι κάποιος Βουλευτής να πληρώνει η Βουλή τις εισφορές στο ταμείο του, αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας.
Έμαθα πως την κίνηση αυτή οι συνταξιούχοι βουλευτές μας ΔΕΝ την έκαναν χθες αλλά το 2006 που τα πράγματα ήταν καλά. Εδώ ο νυν πρωθυπουργός μας αναλάμβανε την εξουσία και μας έλεγε «λεφτά υπάρχουν» έπρεπε να ξέρουν οι συνταξιούχοι πως πάμε κατά διαόλου;
Το θέμα όμως είναι γιατί δεν διευκρινιστικέ αυτό και γιατί δεν βγήκε να το διευκρινίσει κανείς τέως βουλευτής; (Μόνο την κ. Νόρα Κατσέλη άκουσα στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη κι έτσι το έμαθα)
Μα γιατί τόσο οι (μεγαλό)δημοσιογράφοι όσο και οι νυν βουλευτές μας λειτούργησαν ως διαφορετικές συμμορίες που στρέφονται κατά μιας τρίτης. Αυτής των συνταξιούχων πολιτικών άσχετα αν «μαζί τα φάγανε» να θυμηθώ και πάλι τον κ. Πάγκαλο.
Πρέπει να βγουν (οι συνταξιούχοι βουλευτές) να το διευκρινίσουν και να παρατηθούν από την διεκδίκηση τους. Αν ήμουν μάλιστα εγώ ένας απ’ αυτούς θα έλεγα:
«Ζητήσαμε τα αναδρομικά και τώρα λόγω της έκτακτης κατάστασης παραιτούμαστε. Όπως πρέπει να παρατηθούν ο νυν βουλευτές από την βουλευτική αποζημίωση μέχρι να εξαρθούμε της κρίσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου