Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Γιατί παίρνουν τα λεφτά από τις τράπεζες (συνέχεια)
μήπως πρέπει να τα πάρουμε όλοι;

Μεγάλος ο προβληματισμός που μου προκάλεσε η συζήτηση με τον Δημήτρη. Αμέσως μόλις έφυγε σκέφτηκα (το χάσιμο των χρημάτων μας λόγω της υποτίμησης).
Και αν χάσουμε τα χρήματά μας (σε σχέση με αυτά που έχουμε σε ευρώ πάντα) τι μας νοιάζει; Εδώ στην Ελλάδα θα ζούμε ας αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα που θα έχουν Ελληνικές τιμές.
Το θέμα είναι γι’ αυτούς που ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας.
Συζητώντας το όμως με φίλους, ο Βασίλης μάλιστα μου κάνει την τιμή και με διαβάζει εδώ όταν μπορεί, προβληματίστηκα πιο πολύ.
Και καλά μου είπαν να αλλάξουν όλοι οι λογαριασμοί σε δραχμές, Φτωχαίνεις αλλά χρωστάς και λιγότερα στο δάνειο το οποίο έχεις πάρει. Αν δεν αλλάξουν όλα;
Αν πουν οι τράπεζες, που είναι το πιο πιθανό κατά την σημερινή αεριτζίδικη λογική τους,
Εγώ ευρώ σας έδωσα, ευρώ θέλω. Άλλο που είχες 1.000 ευρώ κατάθεση και σου έδωσα 340.750 δραχμές. Εγώ σου έδωσα 1.000 ευρώ δάνειο και θέλω 1.000 ευρώ. Με την σημερινή ισοτιμία. 1 Ευρώ ίσον 1.000 δραχμές κι όχι 340,75.
Δηλαδή σας πληροφορώ πως μου χρωστάτε 1.000.000 δραχμές και επιφαλόσαμεσθε για περίπτωση νέας υποτίμησης.

Αυτό ήταν το νέο χαστούκι (ευτυχώς δεν έχω μεγάλο δάνειο) με το οποίο κατάλαβα αυτή τη λογική.
Το πιο σωστό κατ’ εμέ αντέτεινα είναι να μείνουν όλα σε ευρώ. Καταθέσεις και δάνεια στους παλιούς λογαριασμούς. Τα νέα δάνεια και οι καταθέσεις να γίνουν σε δραχμές Στις παλιές καταθέσεις με το που κάνεις ανάληψη να αφαιρούνται τα ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία όπως και με τα δάνεια αντίστοιχα να εξακολουθείς να χρωστάς ευρώ
Το θέμα όμως πως θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα; Ποιος θα μας διαβεβαιώσει για κάτι αντίθετο; Θα τον πιστέψουμε; Κι αν βγει (όποιος) και το πει δε θα φανεί πως προαναγγέλλει χρεοκοπία κι επιστροφή στη δραχμή;
Αυτό μάλλον είναι δουλειά των τραπεζών να διαδίδουν υπάλληλοι τους το τι θα γίνει σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τα περουν ολοι τα χρηματα τους από την τραπεζα θα απειληθουν οι τραπεζες και μπορεί να ανεβάσουν τα επιτόκια προκειμενου να προσελκύσουν ξανα τον κόσμο ,τους καταθέτες.Ουτως η άλλως τα χρηματα εξαντλόνται στον περισσοτερο κοσμο πλέον από ποτέ!
    και αν 1 ευρω = 1 δραχμή τι γινεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή