Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο πολίτης βρίσκετε στο 2011 το κράτος στα 1965

Ενώ ο κόσμος προχωράει κι έχουμε φτάσει ως λαός σ’ ένα υψηλότατο επίπεδο, το κράτος μας είναι ακόμη στην δεκαετία του ’60 και το πληρώνουμε όλοι αυτό.
Και δεν λέω μόνο για την πληροφορική που χρησιμοποιούν τους υπολογιστές σα γραφομηχανές και σαν αρχεία προσωπικά. Με αποτέλεσμα να μη ξέρει η μια υπηρεσία τι κάνει η διπλανή της. Μου έχει πει για παράδειγμα φίλος που έχασε την μητέρα του πως χρειάστηκε να το δηλώσει σε πολλές υπηεσίες (Δήμο, ασφάλεια τράπεζα κλπ) ενώ αν ήταν συνδεδεμένα τα αρχεία ηλεκτρονικά δε θα χρειαζόταν να λέει το δυσάρεστο γεγονός τόσες φορές, με κίνδυνο πάνω στη λύπη του να το ξεχάσει κάπου.
Σήμερα που ο απλός πολίτης είναι και ρεπόρτερ αφού λόγω της τεχνολογίας των κινητών έχει και μαγνητόφωνο και φωτογραφική μηχανή που κάνουν επαγγελματικής ποιότητας δουλειά και βιντεοκάμερα που κάνει υποφερτή λήψη αλλά εξελίσσεται κι αυτή. Σήμερα που μέσω των κινητών πάλι, των ipads και των laptops ο πολίτης είναι on line 24 ώρες το 24ωρο η αστυνομία χρησιμοποιεί μεθόδους ξεπερασμένες, εκθέτοντας και τον υπουργό προστασίας του πολίτη μετατρέποντάς τον σε υπουργό προστασίας ΑΠΟ ΤΟΝ πολίτη.
Το γύρω του κόσμου λοιπόν έκαναν σκηνές «αστυνομικών» να κάνουν άσεμνες κινήσεις, να σπάνε οπωροπωλείο κοντά στο Σύνταγμα, να επιτίθενται απρόκλητα σε πολίτες και να «τιμωρούν» κάποιον δέρνοντάς τον πεσμένο στο οδόστρωμα ότι και να έχει κάνει.
Και φτάσαμε στο σημείο να προσπαθούν όλοι τους να δικαιολογήσουν γιατί προστάτεψαν του ΕΘΕΛτζήδες βάζωντάς τους στη Βουλή σε συνοδεία, Τους είχαν λέει εγκλοβίσει ακροαριστεροί σε μια στοά και ζητούσαν βοήθεια επί ώρες. Και; Τους έδερναν; ΟΧΙ. Απλά του είχαν κλεισμένους μέσα. Ας έβγαιναν.
Και ήρθαν στο μυαλό μου γεγονότα της δεκαετίας 1960 (Δολοφονία Λαμπράκη, Πετρούλα, Μανδηλαρά, αποστασία, δικτατορία κλπ) και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα με τη σημερινή τεχνολογία.
Θα μου πείτε και 300 που ήταν εγκλωβισμένοι στο Σύνταγμα, σ’ ένα νεοκλασικό δίπλα στη πλατεία, δεν έπρεπε να τα κάνουν (αστυνομία και παρακρατικοί) γης μαδιάμ για να φύγουν;
Πάντως εγώ άρχισα να φοβάμαι για το κινητό μου. Είναι τόσο σύγχρονο (Στην αναβάθμιση θα κοιτάξω για smartphone) που φοβάμαι μη βγει εκτός νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου