Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο πίνακας στο γραφείο του πρωθυπουργού


Το Σαββατοκύριακό «έπαιζε ψηλά» στα δελτία ειδήσεων ο θαυμασμός την κ. Κλίντον για τον πίνακα που είχε στο γραφείο του ο κ. Παπανδρέου.
Επειδή μου φάνηκε μόνο ενα μπλε πλαίσιο έψαξα να τον βρω στο Internet, αφού έμαθα πως είναι ο πίνακας «ατέρμονο τοπίο – Δελφοί» του Ελληηνοαμερικάνου μοντέρνου ζωγράφου Θόδωρου Στάμου.
Έψαξα και τον βρήκα είναι ο πίνακας που βάζω στο κείμενο (που οριοθετείται δεν καταλαβαίνω αλλά στην εφημερίδα που τον είδε ήταν ΜΟΝΟ το μπλε).
Τώρα εμένα τον άσχετο μου θύμισε την σκηνή στην πολυπροβλημένη απο τον ΑΝΤ1 σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» που ο αδικοχαμένος Χρήστος Μακρής ως ξάδερφος του πρωταγωνιστή ζωγράφιζε καμβάδες σε διάφορα χρώματα που αναφαίνονταν (στη φαντασία του διάφορα πράγματα). Βέβαια τα έβλεπε και η φιλότεχνος γειτονοπούλα.
Πάντως για τον συγκεκριμένο πίνακα διάβασα πολύ καλές κριτικές αλλά δηλώνω άσχετος περι της ζωγραφικής.
Άσχετος και ανημέρωτος είναι κι ο κ. Βελοπούλας του Λαος που είπε στην Βουλή στις 3/910 πως κατέβηκε ο πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» και μπήκε μια «μπλέ επικάλυψη»
Άσχετος είναι φαίνεται κι ό κ. Παπανδρέου γιατί είπε στην κ. Κλίντον πως είναι το γαλάζιο του Αιγαίου.
Όπως ο ίδιος, έδειξε πως είναι άσχετος με την πολιτική.
Εξηγώ τι εννοώ.
Αν ήταν ο πατέρας του (πιστεύω κι οποιοσδήποτε πολιτικός, σχετικός με την τέχνη της πολιτικής) κι ο σκηνογράφος κ. Γιάννης Μεντζικώφ του πρότεινε αυτό τον πίνακα θα του έλεγε να βάλει μια όμορφη Θαλασσογραφία (να κυριαρχεί το μπλε, μια που ο άνθρωπος απ’ ότι κατάλαβα μ’ ένα μπλε εκεί πάνω ήθελε το γραφείο), μια που «αυτοί που θα δουν το γραφείο του θα είναι άσχετοι με την τέχνη».
Κι έτσι θέλω τους πολιτικούς μας. Να συμβουλεύεται του ειδικούς αλλά να βάζει την δική του πινελιά, να διορθώνει τις, κατ’ αυτόν, ατέλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου