Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το κράτος γιόρτασε και φοβήθηκε τον δημο

Έγινε χθες η δεξίωση στην προεδρία της Δημοκρατίας μάλλον σε κλειστό χώρο όπως είδα σε φωτογραφίες στο e-go.gr. Μάλλον δεν έγινε όπως κάθε χρόνο στον κήπο απο τον φόβο των αντιδράσεων του λαού (γιορτάσαν την δημοκρατία, το κράτος, και φοβόταν τον δήμο δηλαδή)
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε λόγο του, συμπέρανε πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν εισοδήματα.
Πολλοί πολιτικοί μας αρνήθικαν την πρόσκληση. Μέσα σ’ αυτούς ο κ Στάθης Παναγούλης που έστειλε στον πρόεδρο Δημοκρατίας, επιστρέφοντας την πρόσκληση, την παρακάτω επιστολή.:
Προς τον
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Κάρολο Παπούλια
Προεδρικό Μέγαρο
Κύριε Πρόεδρε,
Οι Αγώνες και οι θυσίες του Ελληνικού Δημοκρατικού Λαού κατά της ξενοκίνητης τυραννίας των συνταγματαρχών, 37 χρόνια μετά, βρίσκουν τη Δημοκρατία μας απισχνασμένη, τις Συνταγματικές λειτουργίες της υπό εκμηδένιση, την Εθνική μας Κυριαρχία μειωμένη και τη χώρα διατελούσα υπό οικονομική Κατοχή της Διεθνούς τοκογλυφίας.
Η ιστορική Μνήμη, δεν συγχωρεί, πλέον, κατά συνθήκη ομιχλώδη επιφαινόμενα και συμμετοχή σ’ αυτά. Το αντίθετο, επιτάσσει «πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες/για νάβρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί».
Κύριε Πρόεδρε,
Το δημοκρατικό Καθήκον, στις 24 Ιουλίου 2011 και στις 11 π.μ. υποδεικνύει προσκύνημα στο Ναό της Δημοκρατίας, την Πλατεία Συντάγματος.

Ο λαός προσεκλήθη, αποτη «Σπίθα Νέου Κόσμου στο Σύνταγμα, δεν έμαθα ακόμη πόσοι πήγαν εκεί, αλλα πήγαν και συνέβησαν γεγονότα που αντιγράφω από το fimotro
Ενταση επικράτησε νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν προκειμένου ν’ αποτρέψουν το κλείσιμο της λεωφόρου Αμαλίας. Γύρω στις 22.00 χθες το βράδυ δεκάδες άτομα που...
είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας κεριά με αφορμή τον εορτασμό της 37ης επετείου από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, θέλησαν να περάσουν στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας. Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, σπρώχνοντάς τους προς την πλατεία, προκειμένου ν’ αποφευχθεί το κλείσιμο της λεωφόρου Αμαλίας. Επικράτησε ένταση αλλά το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση. Ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν για μικροτραυματισμούς που προκλήθηκαν σε διαδηλωτές εξαιτίας του βίαιου τρόπου με τον οποίο αντέδρασαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στην πλατεία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται στο μεσαίο διάζωμα της λεωφόρου Αμαλίας, διασφαλίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου