Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η κυβέρνηση έχει αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Επιτέθηκε στους αγανακτισμένους από το υπουργικό συμβούλιο και μίλησε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Ενισχύοντας τα επιχειρήματά του με τις αποδοκιμασίες που έχουμε τελευταία. Ναι έχουμε και τον προπηλακισμό του κ. Τσώνη, αλλά αυτός έβρισε.
Έχω να πω στον πρωθυπουργό μας πως τον κοινοβουλευτισμό δεν τον καταλύει ο λαός.
Τον κοινοβουλευτισμό τον κατέλυσε η κυβέρνηση που τον τελευταίο χρόνο πέρασε όλα το νομοσχέδια που είχαν σχέση με το μνημόνιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην υπάρχει εκτενής συζήτηση στη Βουλή. Και ως εκ τούτου οι βουλευτές να μη ξέρουν τι ψηφίζουν αφού είναι φύση αδύνατο να διαβάσουν προσεκτικά τόσες σελίδες που έχει ένα νομοσχέδιο όταν πρέπει να ψηφιστεί σχεδόν αμέσως.
Ειναι και η κομματική πειθαρχία κ. πρωθυπουργέ που τους κάνει ακόμη πιο απρόσεκτους. Αφού θα το ψηφίσω που θα το ψηφίσω γιατί να χάσω τον χρόνο μου να το διαβάσω; Αυτό είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Να πηγαίνουν οι βουλευτές μας να ψηφίζουν σαν στρατιωτάκια;
Ως και οι δεκαέξι απηύδησαν κι έστειλαν επιστολή. 15 κότες συν τον κ. Κουρουμπλή. Μια επιστολή που μαθαίνω πως σας κάναν να ανασύρεται και τον εκβιασμό απο την φαρέτρα των όπλων για την ψήφιση των διαταγών των ανθρώπων που σας διατάζουν.
Την δανειακή σύμβαση που επαίσχυντη όπως μας λένε πανεπιστημιακοί που την τηρούμε εδώ κι ένα χρόνο κατά γράμμα και δεν έχει περάσει απ’ τη Βουλή (όχι με 180 όπως θα ‘πρεπε αλλά ούτε με απλή σχετική πλειοψηφία).
Και ύστερα φταίει ο λαός που αποδοκιμάζει τους εκροσώπους του; Που ουσιαστικά δεν φταίνε μια που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
Άλλωστε κ. Παπανδρέου το είχατε προβλέψει. Και μπράβο σας. Είχατε πει στην αρχή της θητείας σας. «Θα μας πάρουν με τις πέτρες»
Το καταλάβαν, πως βγαίνετε προφητικός σ’ αυτό, τελευταία οι κ.κ. Νασιώκας και Φλωρίδης αλλά επειδή (στην καλύτερη) δεν είχαν το θάρρος να καταψηφίσουν την έκαναν μ’ ελαφρά πηδηματάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου