Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης
Δεν κάνει το παιδί, δυστυχώς



«Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; 'H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;» Δείτε το εδω
Αυτό το tweet τοείδα σε blog με όνομα«Βαθύ κόκκινο». Όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει το συγκεκριμένο blog πρόσκειται ιδεολογικά στην κυβέρνηση. «Δεν μπορεί σκέφτηκα θα είναι, όπως λένε troll. Και για να κάνουν πλάκα οι χρήστες του tweeter απάντησαν όσα απάντησαν. Άλλωστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται συχνά τέτοια.
Γι’ αυτό λοιπόν μπήκα και το τσεκάρισα. Κι όμως, είναι tweet δικό του με χθεσινή ημερομηνία (Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου) 1:04 το μεσημέρι.
Δεν σκέφτηκα όπως ορισμένοι που του απάντησαν. Ότι είναι χαζός, άσχετος, αδιάβαστος:
  • Απλά λυπήθηκα όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Νεοδημοκράτες που ελπίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξαναγίνει κυβερνητικό. Για ιδεολογικούς, για προσωπικούς, γιατί πιστεύει πως έχει καλύτερους πολιτικούς (και ανθρώπους) και η Ελλάδα θα πάει πιο καλά. Δεν εξετάζω για ποιο λόγο
  • Στεναχωρήθηκα για όλους εμάς τους Έλληνες, που ο «εν αναμονή» πρωθυπουργός αποδεικνύει τόσο νωρίς αυτό που είπε ο Κων/νος Μητσοτάκης για τον ΓΑΠ, «Δεν κάνει το παιδί». Γιατί η εναλλακτική λύση που έχουμε αυτή τη στιγμή για Πρωθυπουργό αντί του κ. Τσίπρα δεν δείχνει να κάπου να πάσχει.
  • Στεναχωρήθηκα που ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του «τρέχει μόνος τους». Γιατί κανείς δεν μπορεί να αποδώσει αν τρέχει μόνος του, όσο κι αν θέλει μερικές φορές. Άλλωστε γι’ αυτό στα meeting στίβου βάζουν αθλητές να τρέχουν δίπλα στον πρωταθλητή με σκοπό να παρασύρουν να κάνει ρεκόρ. Τρέχουν σε πιο γρήγορο ρυθμό ως να εγκαταλείψουν είναι οι επονομαζόμενοι «λαγοί».
  • Λυπήθηκα γιατί χάρηκαν οι «άσπονδοι φίλοι μας», οι δανειστές μας δηλαδή και σύμμαχοί μας, από τις δυο μεριές του Ατλαντικού για τον άνθρωπο που μπορεί να αντικαταστήσει τον νυν πρωθυπουργό.
Πολλοί θα αναρωτηθείτε γιατί; Τόσο τραγικό είναι αυτό που γράφει;
Φυσικά και είναι. Γιατί όπως έγραψα την περασμένη Τρίτη (13/2) , δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά και άνθρωποι  που εκπροσωπούν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που μπλέκονται. Έχουμε κάποιον να προσπαθεί να αυτοκτονήσει, έναν άλλον, που λένε πως πήγαινε να καταθέσει για τη υπόθεση Novartis, να απανθρακώνεται. Κι έχουμε τους μάρτυρες του NOOR 1, άλλη υπόθεση αλλά έχει σημασία να δούμε αν απειλούνται οι μάρτυρες, να πεθαίνουν ένας μετά τον άλλο.
Το tweet αυτό του κ. Μητσοτάκη είναι γκάφα εφάμιλη αυτών που έκανε στη Βουλή λέγοντας πως «ήταν 6 μηνών εξόριστος», μίλησε για τον εξωγήινο στον  Υμηττό ή το Fake απόφθεγμα του Αϊνστάιν.
Ακούγοντας τις ειδήσεις,  είδα πως τα ίδια αυτά λόγια τα είπε και στην κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία μίλησε το μεσημέρι. Και πήρε χειροκρότημα γι’ αυτό. Τι να κάνουν άλλωστε οι φουκαράδες βουλευτές που κατάλαβαν την γκάφα; Όταν επικρέμεται η «διαγραφή». Όπως διεγράφησαν οι κ.κ. Παπακώστα και Αντώναρος για άλλους το ίδιο γελοίους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου