Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Novartis στην Ελλάδα – Πώς αντέδρασαν
οι πολιτικοί που φέρονται να εμπλέκονται



Η βδομάδα που μας πέρασε, ήταν η πρώτη βδομάδα που η πολιτική στην χώρα μας κινείται στους ρυθμούς του σκανδάλου της Novartis. Ένα σκάνδαλο που οι διαστάσεις του είναι τεράστιες και σ΄ αυτό εμπλέκονται χώρες από κάθε γωνιά της γης.
Δείτε πρόσφατη ανάρτησή μου την Τρίτη 6/2 (δείτε εδώ).
Στην Ελλάδα λόγω του «νόμου περί ευθύνης υπουργών», έφτασε στην Βουλή η δικογραφία για παραπομπές, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα και «δεθούν» οι κατηγορούμενοι με ατράνταχτα στοιχεία.
Ο νόμος αυτός είναι δημιούργημα του Ευάγγελου Βενιζέλου και δημιουργήθηκε να αθωώνει τους διατελέσαντες υπουργούς. Πώς; Μα η «εντολή του» είναι ρητή. «Όταν κάποιος δικαστικός, ανακριτής ή εισαγγελέας ερευνώντας μία δικαστική υπόθεση βρει ενοχοποιητικά στοιχεία  κατά πολιτικού προσώπου την στέλνει αμελετητί στην Βουλή»
Το αμελετητί σημαίνει πως την κλείνει αμέσως χωρίς να κοιτάξει τίποτε άλλο. Φυσικά μετά η Βουλή ξέρει τι να κάνει να απαλλάξει τον κατηγορούμενο. Κι αν δε μπορεί να το κάνει εύκολα θα πάρει την βοήθεια, όχι του κοινού όπως στο τηλεπαιχνίδι, αλλά του Τύπου
Έτσι κι εδώ. Μόλις οι μάρτυρες που είναι υπό προστασία ανέφεραν πολιτικά πρόσωπα: Σαμαράς, Πικραμένος αλλά και Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης, Σαλμάς, Λυκουρέντζος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κεγκέρογλου στείλαν την δικογραφία στη Βουλή για διερεύνηση.
Και τώρα; Τι γίνεται που τη πλειοψηφία στη Βουλή δεν την ελέγχουν, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, τα κόμματα που μας κυβέρνησαν σαράντα χρόνια, ως τον σχηματισμό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Που σ’ αυτούς ανήκαν τα οκτώ από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα και τα άλλα δύο συνεργάστηκαν ή διορίσθηκαν στη πολιτική θέση από αυτούς;
Εδώ παίρνουμε την Βοήθεια του Τύπου ΑΜΕΣΩΣ.
Και τι δεν ακούσαμε μια βδομάδα τώρα:
- Από απειλές κατά των μαρτύρων και λειτουργών της δικαιοσύνης. Που σε κάνει να αναρωτηθείς «Καλά κανένας εισαγγελέας δεν ενημερώνεται από πουθενά; Ούτε τηλεόραση, ούτε εφημερίδες, ούτε ίντερνετ;»
- Γελοίους παραλληλισμούς με τα γεγονότα του 1989. Λες και είχε μπλεχτεί τότε η Ελλάδα σε σκάνδαλο παγκόσμιας διάστασης ή τώρα ο υπόκοσμος έχει μπλεχτεί στην οικονομική ζωή.
- Άλλος για γελοιότητες, και τον κυνηγά η «συμμορία που κυβερνά στην Ελλάδα». Αλήθεια και το FBI βοηθά αυτή τη «συμμορία»
- Πως κάποιον κυνηγάει το πολιτικό σύστημα. Αυτόν και την οικογένειά του. Χωρίς να σκέφτεται πως μπορεί να αναρωτηθεί κανείς «Πως είναι δυνατό η γυναίκα του να είναι μπλεγμένη και σε άλλες υποθέσεις που φέρεται μπλεγμένος κι ο ίδιος. Όπως του ΚΕΛΠΝΟ και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν».
Αντιδρούν δηλαδή πρόσωπα που κατηγορούνται για χρηματισμό σαν να τους έπιασαν επ’ επ’ αυτοφόρω.
Και δε μιλάω για όλους. Η αντίδραση των κ.κ. Αβραμόπουλου, Λουκουρέντζου, Κεγκέρογλου και Πικραμένου είναι απολύτως φυσιολογική, χωρίς να βλέπουν πως είναι υπό διωγμό. Δεν ξέρω, αλλά για μένα αυτή η ψυχραιμία δείχνει κάτι, όπως και ο πανικός των υπολοίπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου