Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Αυτός που φταίει διαμαρτύρεται

Κατακαλόκαιρο κι έπινα τσιπουράκι γνωστό στέκι. Έτυχε δίπλα μας να είναι παρέα στην οποία ήταν τοπικός δημοσιογράφος που έχει διατελέσει υπεύθυνος τύπου σε ομάδα μπάσκετ της πόλης μας.

Δε θυμάμαι με ποιά αφορμή, ανέφερε τα εξής . «Ο Τάδε (γνωστό Γιουγκοσλάβος προπονητής) μας έλεγε: Διαμαρτύρεται στους συμπαίχτες του αυτός που φταίει πιο πολύ για ένα κατόρθωμα παίχτη αντίπαλης ομάδας. Παράδειγμα σ΄ ένα κάρφωμα φωνάζει συνήθως ο παίχτης που έπρεπε να μαρκάρει τον παίκτη που κάρφωσε».

Το θυμήθηκα όταν έμαθα πως ο Σημίτης δυσφόρισε με τον χειρισμό του κ. Παπανδρέου στην πρόκληση του κ. Σαμαρά.

Μίλησε για γενικολογίες και για τίμια ως το 2000 πρόσωπα που δεν μπορεί να χάσουν ξαφνικά την τιμιότητά τους.

Να θυμίσω επί τροχάδην την ιστορία.

Στην αρχή ο κ. Σαμαράς είπε για εξεταστική να δούμε πως φτάσαμε στο ΔΝΤ. Μετά ο κ. Παπανδρέου απάντησε γιατί όχι αλλά να δούμε τι έγινε από το 2004 . Ανταπάντησε ο κ. Σαμαράς φυσικά αλλά μην ξεχνάμε ότι ξαναήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να δούμε τα τεκταινόμενα από το 2000. Ο κ. Παπανδρέου «σήκωσε το γάντι» και το δέχτηκε χωρίς να πάει στο 1996 μια που και τότε κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους ρωτήσαν τον κ. Παπανδρέου «αν ψάξετε από το 1996 θα ψάξετε και για την Goldman Sachs (Γκόλτμαν Σακς); Είναι μια παλιά ιστορία απάντησε αυτός αλλά γιατί όχι;»

Εδώ είναι που πειράχτηκε ο Σημίτης. Μίλησε για γενικολογίες, ο διαγραμμένος από το κόμμα του τέως πρωθυπουργός, λες και αν απαντούσε διαφορετικά δε θα τα «άκουγε» και από του δικούς του δημοσιογράφους – σκυλάκια που θα έβρισκαν ευκαιρία να το παίξουν ανεξάρτητοι δαγκώνοντας, δήθεν θυμωμένοι, το παντελόνι το αφεντικού τους.

Τώρα για την τιμιότητα υπουργών του; Δεν ξέρω πόσοι θα άντεχαν να βλέπουν να περνούν δίπλα τους τα εκατομμύρια και να καταλήγουν σ’ άλλες τσέπες και να μη φωνάζει κανείς. Και οι ίδιοι να μην μπορούν να καταγγείλουν τίποτε να μη χαρακτηρισθούν προδότες.

Ε λοιπόν γιατί να μην «τ’ αρπάξουν» κι αυτοί

Πάνω σ’ αυτές τις σκέψεις μου μού ‘ρθε στο μυαλό η κουβέντα του Γιουγκοσλάβου προπονητή με τα λάγια του τοπικού δημοσιογράφου.

«Διαμαρτύρεται στους συμπαίχτες του αυτός που φταίει πιο πολύ για ένα κατόρθωμα παίχτη αντίπαλης ομάδας»

Ακούσαν χιλιάδες κουβέντες τον τελευταίο χρόνο οι πολιτικοί μας. Δίκαια κι άδικα, δίκαια τα πιο πολλά.

Παραδέχτηκαν λάθη τους. Ως κι ο κ. Πάγκαλος είπε ότι τα φάγαμε (άλλο αν συμπλήρωσε μαζί). Μόνο ο Σημίτης διαμαρτυρίθηκε, μάλιστα στον άνθρωπο που τον «κατέβασε από το τρένο» όπως θα έλεγε ο μεγάλος Ανδρέας που δεν μπορούσε να τον «κατεβάσει» για χρόνια.

Δεν σαν θυμίζει η αντίδρασή του μπασκετμπολίστα που έκανε κάποιο σοβαρό λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου