Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η διεφθαρμένη πατρίδα μας και
οι άρχοντες που μας μισούν

Και ο κ. Παπανδρέου, όπως και ο Σημίτης πρέπει να έχει τεράστια εκτίμηση σους Έλληνες..
Μας χαρακτηρίζει όλους διεφθαρμένους. Ισως εννοεί και απατεώνες.
Όχι κ. Παπανδρέου δεν είμαστε διεφθαρμένοι. Δεν είμαστε όλοι τουλάχιστον. Διεφθαρμένοι και μιζαδόροι είναι κάποιοι (λίγοι) δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και μερικοί πολιτικοί και μερικοί δικαστές. Μερικοί από μας και από σας δηλαδή.
Και τι φταίει γι’ αυτό. Λένε ότι φταίει η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80.
Για μένα αυτό είναι μισή αλήθεια. Φταίει η διακυβέρνηση της χώρας μας απ’ το ΠΑΣΟΚ, αλλά άλλη δεκαετία. Αυτή του ’90.
Τότε ανδρώθηκε η διαφθορά όπως τότε άρχισαν τα stage και η ύπαρξη συμβασιούχων που έγιναν προς κατάργηση του «νόμου Πεπονή» όπως έλεγαν τότε την διαδικασία του ΑΣΕΠ που τότε δημιουργούνταν.
Αυτό είχε σαν συνέπεια εξακολουθεί να δουλεύει το «μέσων», με άλλα κριτήρια πλέον κι όχι κομματικά από τη μια. Και από την άλλη οι μόνιμοι να μη δουλεύουν μια που τη δουλειά την βγάζαν οι συμβασιούχοι ή οι Stageρς γιατί θα έπρεπε να ανανεωθεί η σύμβαση ή το stage
Το φακελάκι στα νοσοκομεία τότε θεσμοθετήθηκε άτυπα. Ως τότε ανέκαθεν ο ευχαριστημένος πολίτης έδινε ό,τι μπορούσε και ήθελε όταν τέλειωνε μια δύσκολη επέμβαση. Οι γιατροί που «έπαιρναν» φακελάκι ήταν δαχτυλοδειχτούμενοι αν και φαντάζομαι σε πολλές περιπτώσεις κυκλοφορούσε μόνο σαν φήμη
Αλλά για την οικονομία του λόγου μου να συμφωνήσω. Αλήθεια πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ή γιατροί ή πολιτικοί που συνελήφθησαν να χρηματίζονται ή να είναι διεφθαρμένοι καταδικάστηκαν; Έχω την εντύπωση ελάχιστοι (να μη πω κανείς γιατί ίσως να μην ξέρω καταδίκες, αθωώσεις ή κίτρινες κάρτες υποχρεωτικές μεταθέσεις δηλαδή ξέρω πολλές).
Πόσοι πολιτικοί πήγαν φυλακή; Πόσους τους «έστειλε σπίτι τους» το κόμμα για διαφθορά; Και πάλι ελάχιστοι (Για τον ίδιο λόγο δηλαδή ίσως να μη μου’ρχονται ονόματα στο νου). Γιατί ο σοφός λαός έχει στείλει πολλούς.
Αυτό χρειάζεται απονομή δικαιοσύνης παντού. Δεν θέλουμε έντιμους να φοβούνται την δικαιοσύνη θέλουμε.
Κι ένα παράδειγμα για το πως αντιδρούμε όλοι μας θα καταλάβεις για το τι μιλάω.
Αλήθεια αν πας σε μια καφετέρια ή σε όποιο τέτοιο κατάστημα θα πληρώσεις γιατί είσαι τίμιος; Ή γιατί φοβάσαι μη σου κάνει μήνυση ο ιδιοκτήτης; (Δε λέω για ξύλο γιατί είναι ανάλογα με τη ρώμη του καθενός.
Ή γιατί δεν παίρνεις το αυτοκίνητο που βλέπεις πως ο άλλος έχει ξεχάσει τα κλειδιά στη μίζα; Γιατί είσαι τίμιος; Αυτό μπορώ να το πω μόνο για τη περίπτωση του χωρίου μου που την δεκαετία του ’80 όλα τα αυτοκίνητα είχαν πάνω τα κλειδιά.
Τήρηση των νόμων, απονομή δικαιοσύνης και να κάνει ο καθένας την δουλεία του χρειάζεται στην Ελλάδα κ. Παπανδρέου.
Να κάνει καθένας την δουλειά του μ’ εσάς, τους πολιτικούς, πρώτους. Για τι όπως είπε και ο κ. Γιουνκερ τα τελευταία είκοσι χρόνια δουλεύετε για την Γαλλία και την Γερμανία κι όχι για την Ελλάδα. Την χώρα με τους ανθρώπους που δεν αγαπάτε (αν δε μισείται) αλλά σας ανεβάζει στα ύπατα αξιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου