Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι Ευρωπαίοι φταίνε για την όποια κατάντια μας

Τις προάλλες ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, στην Καθημερινή, για να δείξει την παθογένεια τις Ελληνικής οικονομίας ανέφερε την εξής Καραγκιζοϊιστοριούλα
Ο Καραγκιόζης με τον Χατζηαβάτη ήθελαν να κάνουν μια επιχείρηση. Να πάρουν μια ταμιτζάνα ούζο και να το πουλάν μια δραχμή το ποτήρι.
Δανείστηκαν λοιπόν από τον Μπαρμπα Γιώργο και αγόρασαν το ούζο.
Ψάχνοντας στην τσέπη που ο Χατζηαβάτης βρήκε μια δραχμή. Την έδωσε στον Καραγκιόζη και ήπιε ένα ποτήρι ούζο. Εδωσε μετά ο Καραγκιόζης τη δραχμή στον Χατζηαβάτη ήπιε κι αυτός ένα ποτήρι. Τέλειωσε λοιπόν ο ταμιτζάνα έτσι, αλλάζοντας την δραχμή, και στο τέλος δεν είχαν να ξοφλήσουν τον Μπαρμπα Γιώργο.

Θέλοντας να πει πως ο πλούτος που αποκτούσαμε με δανεικά ανακυκλωνόταν και τώρα δεν έχουμε να ξοφλήσουμε τους δανειστές μας.
Σωστό ως ένα σημείο.
Το λάθος είναι πως η ΕΟΚ έγινε για την συνεργασία των λαών της Ευρώπης και ακόμη πιο πολύ όταν έγινε η Ευρωπαϊκή Ένωση ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ. Τόσο πολύ μάλιστα που πλέον έχουμε κοινό νόμισμα το ευρώ. Έχουμε λοιπόν μία επιχείρηση στην παραπάνω Καραγκιοζοϊστοριούλα
Εμείς οι Έλληνες ξοδεύουμε τα λεφτά μας, που τα δίνουν οι Ευρωπαίοι θα δούμε παρακάτω για ποιους λόγους, αγοράζοντας αυτοκίνητα και τεχνολογία από τους ίδιους. Τους ανεπτυγμένους βιομηχανικά Ευρωπαίους (Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς κλπ) και προσπαθούσαμε να κάνουμε και τη δική μας βιομηχανία. Γιατί δεν το πετύχαμε είναι μια άλλη ιστορία.
Αγοράζαμε λοιπόν τα προϊόντα τους αν και άλλα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πιο φθηνά ή πιο καλά (συναγωνίζονταν και πολλές φορές κυριάρχούσαν των Ευρωπαϊκών).
Αναφέρομαι και στις δυο κατηγορίες, σε Κορεάτικα, κινέζικα, Ινδικά, Σοβιετικά (τότε, τώρα Ρωσικά) αλλά και Ισραϊληνά, Ιαπωνικά, Αμερικάνικα.
Οι Ευρωπαίοι τι κάναν; Σε μας που είμαστε κυρίως αγροτική χώρα; Αν και μας δίναν τα λεφτά να μπορούμε να βγάζουμε ποιοτικά προϊόντα, για τις επιδοτήσεις λέω. ΄
Αν και μας δίνουν ενισχύσεις να μην ρίχνουμε πολλά φάρμακα και λιπάσματα για να μη καταστραφεί το περιβάλλον. Από τη την εποχή που δίνουν αυτές τις ενισχύσεις η αγροτική παραγωγή κάτω από το μισό.
Αγοράζουν, οι Ευρωπαίοι, λεμόνια από την Αργεντινή, σιτάρι από την Αμερική, βαμβάκι από την Αίγυπτο κοκ
Ποιος λοιπόν φταίει για το όποιο κατάντημα μας; Και πόσο υπεύθυνοι είναι οι κατα καιρούς υπουργοί (αναφέρω μόνο τα αγροτικά που ξέρω αλλά ανάλογα πιστεύω πως υπάρχουν και στα ναυτιλιακά και στα Τουριστικά) και οι Μητσοτάκης και Σημίτης γιατί αυτοί ήταν πρωθυπουργοί όταν προσπαθούσαν οι Ευρωπαίοι να γίνουμε ενα κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου