Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γιατί δεν μιλά κανείς;

Τελικά η αποστροφή των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ σχετικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν μια φούσκα. Μια φούσκα που τη μεγάλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου με το να επλέξει στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Νέα Υόρκη έναν τέως Πρωθυπουργό. Φυσικά εννοούσε τον κ, Καραμανλή. Ωσπου τον άδειασε το γραφείο του κ. Γιούνκερ, λέγοντας ότι νοούσε δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου.
Η είδηση στις δηλώσεις Γιούνκερ ήταν αλλού. Και το άσχημο είναι πως δεν τη «σηκώσομε» όσο έπρεπε.
Είπε ο πρόεδρος του Eurogroup: «Το πρόβλημα της Ελλάδας το ξέραμε εδώ και είκοσι χρόνια αλλά δεν το λέγαμε γιατί κερδίζαν η Γερμανία και η Γαλλία»
Ώστε έτσι ε; Ωραία συμμαχία έχουμε. Αν κερδίζω εγώ δε πα να καταστραφείτε εσείς. Μήπως είχε κάνει κάλα, που είχε, ο κ. Αθανασόπουλος που ήθελε να τους πασάρει Γιουγκοσλάβικο καλαμπόκι να πάρει η Ελλάδα την επιδότηση; Και ποια πρέπει να είναι η τιμωρία στον γερο γκαντέμη (Μητσοτάκη) που η ΝΔ εκείνης της εποχής το «κάρφωσε» στις Βρυξέλλες;
Γιατί αυτή η ιστορία μου θυμίζει καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου ούτε που ξέρω.
Οι μεγάλες ομάδες διαμαρτύρονται για την «κατάντια της ελληνική διαιτησίας» και «το αίσχος της αθλητικής δικαιοσύνης» μόνο όταν του αγγίζουν. Δε πα να σφάζουν τις μικρές ομάδες και δε πα να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται; Όλα πάνε καλά.
Αν όμως ΕΝΑ ανάποδο πλάγιο τολμήσει να δώσει ο διαιτητής κατά του Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού και στην εξέλιξη της φάσης μπει γκολ θα γίνει χαμός. Πολύ δε περισσότερο αν στοιχήσει βαθμό ή βαθμούς στην μεγάλη ομάδα.
Έτσι ακριβώς μας συμπεριφέρθηκαν. Σα να είμαστε ο Θρασύβουλος.
Αλήθεια αυτή τη Ευρώπη ονειρεύονταν οι παλιοί ευρωπαίοι πολιτικοί; Έχουν άδικο οι αριστεροί και οι ανεξουσίαστες που μιλάνε για «Ευρώπη των μονοπωλίων» και ότι κάνουν κουμάντο Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές;
Τώρα γιατί εμείς δεν είπαμε τίποτε; (Μόνο κάτι αραιές τουφεκιές πέσανε) αυτό είναι προς έρευνα. Θα έπρεπε να γίνει χαμός τόσο από τον Τύπο όσο και από τους πολιτικούς.
Για τα αριστερά κόμματα δεν μιλάω γιατί είναι γενικά απομονωμένα στις αιρετικές αυτές απόψεις. Αλλά και από την κυβέρνηση; Που κλίθηκε να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά; Από την αξιωματική αντιπολίτευσή; Που έσκασε η βόμβα στα χέρια της; Τόσο διαβρωμένοι είναι όλοι τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου