Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Διεφθαρμένοι είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
κι όχι ο Ελληνικός λαός

Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ σε δηλώσεις του είπε πως Έλληνας πρωθυπουργός του ανέφερε ότι ξέρει τα προβλήματα της χώρας αλλά τι να κάνει; Διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα.
Κι άρχισαν οι Κυριακάτικες εφημερίδες. Να ψάχνουν ποιον εννοεί;
Αν κι ο καθένας μας φαντάζεται σε ποιον θα καταλήγει η κάθε μία. Δεν είναι θέμα να χαλάμε την κομματική μας γραμμή σε τέτοια θέματα.
Η πλάκα είναι πως ρωτήθηκε και ο κ. Παπαθανασίου στην Αμερική. Λες και θα έλεγε αυτός πως το’ πε κανείς άλλος εκτός του κ. Καραμανλή.
Ήταν έξυπνος πάντως και δεν είπε «ο Καραμανλής» αλλά είπε: όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιος το είπε.
Εγώ μόλις το άκουσα το μυαλό μου πήγε στον Σημίτη. Και γιατί; Μα αυτός ντρεπόταν που είναι Έλληνας. Αυτός δεν είχε σε εκτίμηση τον Ελληνικό λαό.
Αυτός είπε στη Βουλή μετά το ναυάγιο στην Πάρο του Εξπρές Σάμινα, με αφορμή ότι ακούστηκε πως την ώρα του ναυαγίου οι αξιωματικοί έβλεπαν το ματς Αμβούργο – ΠΑΟ στην τηλεόραση, αυτή είναι η Ελλάδα.
Αλλά πως να πει κάτι τέτοιο που επί ημερών του έγιναν τόσα σκάνδαλα ενώ, έτσι λένε όλοι, αυτός δεν ήξερε τίποτε; Το μεγαλύτερο απ’ όλα ήταν το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου που κουκουλώθηκε απ’ όλους. Μη πω για την παραχώρηση των διοδίων σε ιδιωτική εταιρία για να κατασκευάσει τη Ιονία οδό κι ενώ έχουν κολλήσει οι απαλλοτρίωσης τα διόδια εισπράττονται κανονικότατα
Τον αδικώ εδώ λίγο τον Σημίτη. Θα μπορούσε να το πει και ο κ. Καραμανλής. Αυτό μίλησε για απαλλαγή της χώρας από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Και δεν έκανε τίποτε μια που τα εκσυγχρονιστικά λαμόγια αλώνιζαν κατά την γαλάζια πενταετία. Αυτός μίλησε στον Μπαϊραχτάρη για νταβατζήδες και δεν προσπάθησε καν να τους κουνήσει. Να τους κουνήσει απλά γιατί είχαν Megaλώσει τόσο που να κόψει την δύναμή τους δεν θα μπορούσε.
Αλλά εδώ που τα λέμε ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορούσε να το έχει πει; Ή αυτός το είπε, σαν κάτι να θυμάμαι τώρα.
Αυτοί (οι κυβερνώντες) γιατί κάναν όλοι τους τόσες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις το διάστημα άμεσα στο «λεφτά υπάρχουν» και στο ΔΝΤ δεν δηλώναν ότι κυβερνούν τον Τιτανικό; Και μετά έφταιγαν οι τραπεζίτες που ανέβαιναν τα σπρεντ. Τελικά μάλλον ο κ. Παπανδρέου έκανε αυτή την εκμυστήρευση στον κ. Γιούνκερ. Και φοβάμαι (γιατί ο κ. Γιούνκερ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε και «το ξέρω») πω του το ‘πε στην παρατήρηση του. «Τι κάνεις εδώ πάτε για τον γκρεμό»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου