Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Γιατί βραβεύσαν οι Γερμανοί
(που είναι φίλοι μας) τον ΓΑΠ;

Υπάρχει άνθρωπος σε γειτονική μας πόλη που τα έφερε έτσι η ζωή κι έβγαλε 10 (ολογράφως δέκα) πιστωτικές κάρτες.
Η κόρη του πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις ο γιος του όμως δεν τα κατάφερε 2 χρόνια μετά. Τι να κάνει ο φουκαράς, αφού προσπάθησε και δεύτερη φορά και πάλι έγραφε γύρω στη βάση, τον έστειλε να σπουδάσει δικηγόρος στη Ρώμη.
Τα έξοδα τρέχαν και χρειαζόταν λεφτά. Τι καταναλωτικά δάνεια πήρε, τι επισκευαστικά, τίποτε. Και είχαν καλό μισθό τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του που δουλεύαν σε πολυεθνική. Αλλά τα λεφτά δεν φτάναν, ειδικά αυτά που χρειαζόταν ο γιος του.
Μετά άρχισε να βγάζει πιστωτικές κάρτες. Να και τούτη να κι αυτή..
Τον έπνιξαν τα χρέη. Προσπάθησε και πουλώντας ένα διαμερισματάκι να τα ελαφρύνει, το ‘χε για προίκα της Αποστολίας (της κόρης του) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα.
Όταν τελειώσαν τα παιδιά τις σπουδές τους και μάλιστα πιο πολύ όταν τελείωασς ΚΑΙ την στρατιωτική του θητεία ο Νάσος (ο γιος) άρχισε σιγά σιγά να ξεχώνει. Ειδικά τις κάρτες με το τοκογλυφικό επιτόκιο που έχουν. Αν προσθέσουμε ΚΑΙ το 1% παραπάνω λόγω ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών. Πρέπει για τον λόγο αυτό να προσθέσουμε ΚΑΙ την προμήθεια για το εύκολο καταναλωτικό δάνειο που δίνουν οι τράπεζες.
«Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που τελείωσε το Πανεπιστήμιο η αδερφή μου, μου ‘πε ο Νάσος που είναι δικηγόρος μου σε μια υπόθεσή μου στην πόλη του πια, και δύο χρόνια που δουλεύω κι εγώ πια. Ρίχνουμε όσα λεφτά μπορούμε στο χρέος και οι τέσσερις (πατέρας και μάνα από τις καλές συντάξεις πια, και τα δυο παιδιά) κι επιτέλους το φτάσαμε στη μέση το χρέος.»
Τον πήρα χθες τηλέφωνο, αυτά μου τα διηγήθηκε «πάνω σε μπύρες» αρχές του Σεπτέμβρη, και τον ρώτησα να τον πατέρα του τον βράβευσε καμμιά τράπεζα.
Όχι μ’ απάντησε.
Ούτε αυτή που έχει την Ναυτιλιακή εταιρία που κάναν τόσα δρομολόγια (εισιτήρια και αυτοκίνητο) οι γονείς και οι αδερφή σου; Όχι
Γιατί σκέφτηκα μόλις έκλεισα το τηλέφωνο βραβεύουν τον κ. Παπανδρέου οι Γερμανοί, μάλιστα το βραβείο το έδωσε ο πρόεδρος της Deutsche Bank) αφού δεν το κάνουν γιατί τους έκανε τόσο τζίρο; (πήρε κι απ’ αυτούς λεφτά να ξεχρεώσει κυρίως Αμερικανικές τράπεζες;)
- Μήπως γιατί έβαλε σε προτεραιότητα τους δανειστές μας κι όχι το κοινωνικό συμφέρων;
- Μήπως γιατί δεν διαπραγματεύτηκε όσο θα ‘πρεπε τους όρους του μνημονίου; Ενώ εδώ έλεγε για πιστόλι στο τραπέζι;
- Μήπως γιατί δεν κάνει αγωγή στη Siemens να διεκδικήσουμε ως χώρα μέχρι και 2 εκατομμύρια Ευρώ;
- Μήπως επειδή δεν σκαλίζει τι γίνεται με τις πολεμικές αποζημιώσεις που ΔΕΝ πήραμε λόγω του ότι τα σχετικά δικαστήρια γινόταν ανώμαλες (για την Ελλάδα) εποχές;
- Μήπως τα χρέη αυτά είναι κυρίως τόκοι από δάνεια που πήρε ο Καποδίστριας κι έχουμε αποπληρώσει πολλές φορές;
Πάντως ούτε για την προσπάθεια του «να μας σώσει» όπως λένε τον βραβεύσαν ούτε γιατί είναι καλός πελάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου