Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κινδυνεύει η Ελλάδα: Τους πιστεύετε;
ΕΓΩ ΟΧΙ να γιατί

Μας λένε οι πολιτικοί μας σε κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μάλιστα γι’ αυτό ο προηγούμενος Πρωθυπουργός κ, Καραμανλής στη έτερη προσπάθεια που έκανε απαλάχτηκε από το βάρος της εξουσίας.
Ο κ. Παπανδρέου αν και είχε ενημερωθεί για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ανέλαβε. Θα μου πείτε μπορούσε να κάνει κάτι άλλο;
Να ζητήσει ίσως τη συμπαράσταση και των άλλων κομμάτων; Αντί γι’ αυτό άρχισε να δίνει. Εγώ δεν λέω για τις προεκλογικές δηλώσεις γιατί ίσως να μη πίστεψε τον κ. Προβόπουλο. Έδινε λοιπόν και δεν ζητούσε δάνεια ώσπου αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ και στην στις Ευρωπαϊκή Ένωση (να μας δώσουν λεφτά για να μας σώσουν) και μάλιστα την ημέρα της ονομαστικής του γιορτής.
Υπέγραψε λοιπόν τη συμφωνία, το μνημόνιο που έπρεπε να περάσει από την Βουλή. Κι έπρεπε να περάσει λένε αυτοί που ξέρουν, με ενισχυμένη πλειοψηφία ¾ (180 ψήφους) άρα χρειαζόταν και του ψήφους της ΝΔ. Πέρασε όμως με απλή πλειοψηφία με τεχνάσματα, άλλωστε δυο συνταγματολόγους έχει υπουργούς η κυβέρνηση.
Και, αν υποθέσουμε ότι πραγματικά κινδυνεύαμε καλά έκανε. Δε θα ρισκάριζε η κυβέρνηση μια τέτοια την οικονομική κατάσταση της χώρας και ουσιαστικά την ύπαρξη της.
Στο ότι διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο «τσίμπησε» μόνο το ΛΑΟΣ και μαζί με το ΠΑΣΟΚ, εκτός των κ.κ. Γιάννη Δημαρά και Σοφίας Σακοράφα που διαγράφηκαν, το ψήφισε μόνο εύσωμο το ΛΑΟΣ.
Η ΝΔ κατήγγειλε την αρχική πολιτική του ΠΑΣΟΚ να δίνει λεφτά στον κόσμο αν και στη προσπάθεια του να χάσει ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε πολλά εισπρακτικά μέτρα. Ενώ θα μπορούσε να ψηφίσει καταγγέλοντας μαζί και τα συνταγματικά τεχνάσματα. Και να πει: «Δε θέλετε να σώσουμε μαζί την Ελλάδα; Εμεις θα τη στηρίξουμε γιατί θα είναι πανεθνική προσπάθεια
Το ΚΚΕ ως συνήθως δεν στήριξε για τον λόγο ότι βάζουμε τους «λύκους στο σπίτι μας να μας φυλάξουν». Που θα μπορούσε να ισχυριστεί πως «Θα βάλουμε κι εμεις το χέρι μας να τους πετάξουμε έξω μια ώρα αρχίτερα»
Ο Συριζα θα ψήφιζε ούτως ή άλλως γιατί έτσι θα έκαναν οι ευρωπαϊστές. Ετσι δεν κάνει πάντα;
Ο ΛΑΟΣ «πάτησε στην πίτα» της εθνικής προσπάθειας και τώρα προσπαθεί να απαλλαγεί από το στίγμα του «μνημονικού»
Αντί γι αυτό «μαλώνουν για χίλια δυο πράγματα. Για την Siemens (που είναι μέρος του προβλήματος), για το Βατοπέδι (που δεν ξέρουν αν είναι πρόβλημα) και για διάφορα άλλα ήσσονος σημασία πράγματα.
Την ίδια ώρα απελευθερώνονται οι μεταφορές (Τις δίνουν σε μεγάλες εταιρίες), πουλάνε το Ελληνικό σε άραβες, πουλάνε την Ελλάδα στους Κινέζους, απελευθερώνουν το δικηγορικό επάγγελμα, για να έρθουν κι εδώ μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Και το συμβολαιογραφικό ίσως γιατί οι τωρινοί, λίγοι όσοι χρειάζονται συμβολαιογράφοι είναι πιο ηθικοί και τίμιοι και θα πρέπει να γίνουν σαν τον Σιορ Τάπα τον ήρωα του Ραγκαβή.Τα φαρμακεία ίσως να δημιουργηθούν φαρμακευτικά πολυκατατατήματα.
Και βάζοντας φόρους που αναιρούνται με άλλες πράξεις π.χ. Αυξηση ΦΠΑ και μείωση των μισθών, αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χόρους, μια ακόμη περαίωση χωρίς ταυτόχρονα απειλή «Γιααααα ελάτε ένας ένας στην εφορία κι αν σας πιάσουμε να φοροδιαφεύγετε θα σα κοψουμε τον κ...ο»
Γιατί λοιπόν να τους πιστέψουμε τους κυβερνώντες; Μας έχουν πει πολλες φορές αλήθεια; Ή δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να κυβερνάς, κυβερνώντας και περνώντας αντιλαϊκά μέτρα έχοντας τον λαό με MEGAλο φόβο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου