Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογικό τέχνασμα ή ακόμη ένας εκβιασμός;

Σήμερα στις 9 το βράδυ ο πρωθυπουργός μας κ. Παπανδρέου θα δώσει «διακαναλική» συνέντευξη τύπου. Απορώ γιατί μιλά τώρα. Ίσως βλέπει την συντριβή των υποψήφιων του ΠΑΣΟΚ να έρχεται.
Θα είναι και θα ρωτάνε δημοσιογράφοι απ’ όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Απορώ γιατί μόνο από την τηλεόραση. Αυτοί των εφημερίδων δεν πρέπει να ρωτήσουν; Μάλλον είναι πιο πολλοί οι μη ελεγχόμενοι, γιατί κακά τα ψέματα όλοι θέλουν, είναι λογικό γιατί ποιος δεν θα ήθελε, ο ερετών δημοσιογράφος να είναι σαν τον πασαδόρο στο βόλεϊ. Να σηκώνει την μπάλα και να καρφώνει ο ίδιος.
Βέβαια τα υψώματα αυτά τώρα θα πρέπει μα είναι συγκολλημένα να μην τα καταλάβουν πολλοί, και τους «κράξουν». Το θέμα είναι πως ότι και να ρωτήσουν, επειδή συντονιστής θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πει ότι θέλει.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί το πρωί που άκουσα να σχολιάζουν το θέμα το συνέκριναν με το de bate της κακιάς ώρας που έχουμε προεκλογικά. Όχι κατά την γνώμη μου δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Με τη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ πρέπει να συγκριθεί. Γι’ αυτό μάλιστα μίλησα και για παρουσία δημοσιογράφων των εφημερίδων.
Σίγουρα θα προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα στην δυσφορία και αγανάκτηση που έχει ο κόσμος. Και έπρεπε να το κάνει νωρίτερα αυτό γιατί η κοινωνία μας είναι «καζάνι που βράζει» και κάποια στιγμή θα σκάσει και. την πετά ο ένας στα χέρια του άλλου.
Φοβάμαι πως η σπίθα στην πυραποθήκη αυτή της αγανάκτησης που γεμίζει 10 χρόνια τώρα από την είσοδο μας στη ζώνη του ευρώ και η κατάσταση είναι μια βόμβα ενεργοποιημένη, θα πάρει φωτία μ’ ένα μικρό πράγμα (όπως η καπνοαπαγόρευση) ή ενα τραγικό γεγονός ανάλογο με τον θάνατο του Γρηγορόπουλου.
Και σίγουρα θα εκβιάσει με προσφυγή στις κάλπες. Και πολύ φοβάμε πως θα έχουμε εκλογές, γιατί αυτό που ήταν να κάνει ο κ. Παπανδρέου το έκανε. Παρέδωσε, με το μνημόνιο τη χώρα στους ξένους (του ΔΝΤ και της ΕΕ) και τώρα όποιος εκλεγεί θα πρέπει να το τηρίσει.
Πάντως όπως όλος ο ελληνικός λαός θα ‘θελε να υποβάλει μια ερώτηση στον κ. Παπανδρέου που μερικοί τον συγκρίνουν με τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολακογλου (η διαφορά του είναι πω ο κ. Τσολάκογλου τους βρήκε εδώ τους Γερμανους ο κ. Παπανδρέου τους έφερε λένε), εγώ θα του έκανα την ερώτηση.
«Αφού ξέρατε την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας από την ενημέρωση που σας είχε κάνει αρχές Σεπτέμβρη ο κ. Προβόπουλος γιατί δεν γείρατε αμέσως μέτρα ή σχεδόν αμέσως κι αφήσατε να περάσουν σχεδόν 8 μήνες να υποχρεωθούμε να προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου