Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Νέα «Συμμαχία της αριστεράς» η μόνη(;) λύση

Το πρωί στην «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ ο κ. Τσίπας ήταν πολύ καλός πάλι. Μίλησε για τον πρωθυπουργό μας με σκληρά λόγια. Είπε πως το συμβόλαιό του λήγει το 2013 γι’ αυτό όσο χαμηλά και να δείχνουν το κόμμα του οι δημοσκοπήσεις (Τώρα τους δείχνουν στο 15%) δεν πρόκειται να κάνει εκλογές. Και πραγματικό είναι άξιο απορίας αυτό. Πως ενώ όλος ο λαός αντιδρά δεν γίνετε ούτε συζήτηση για τους κυβερνητικούς. Πάλι εντύπωση μου κάνει πως η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες και για μετά το 2013 που θα γίνουν (κανονικά) οι εκλογές που θα συντρίβει το κυβερνών κόμμα, κατά τις ενδείξεις.
Αυτό που μου άρεσε είναι πως παρομοίασε την κατάσταση σήμερα με την κατάσταση που υπήρχε στην Ελλάδα το 1941 την ίδρυση του ΕΑΜ και δεν το πρότεινε αλλά άφησε να εννοηθεί πως θέλει δημιουργία ενός ΕΑΜ Β’. Την επανίδρυση θα έλεγα της «Συμμαχίας της Αριστεράς» που υπήρξε στις εκλογές του 1974 με αρχηγό στις πρώτες ελεύθερες εκλογές τον Ηλία Ηλιού.
Τώρα το θέμα είναι ποιος θα το προτείνει και ποιος θα θέσει τους στόχους του χαλαρού συνασπισμού των Αριστερών συνιστωσών.
Πιστεύω πως αυτό είναι το μεθεπόμενο επεισόδιο της Ελληνικής Ιστορίας.
Μιας ιστορίας που από το 2009 είναι καταιγιστική.
Μετά το «λεφτά υπάρχουν», το κάλεσμα των κατακτητών μας (αφού μαγειρέψαμε τα στοιχεία να δεχθούμε τα μέτρα), το πνίξιμο της κατώτερης τάξης, μετά τους εκφοβισμούς της μεσαίας.
Δένουν χειροπόδαρα την επόμενη κυβέρνηση.
Μετά ακολουθούν εκλογές με συντριβή του ΠΑΣΟΚ και νίκη της ΝΔ. Αποτυχία της ΝΔ ΚΑΙ λόγω των δεσμεύσεων που βάζει αυτή την περίοδο.
Αυτή είναι η εποχή που βλέπω τη δημιουργία της «Συμμαχίας». Αν υπάρχει πρόταση εκτός αν και η προτάσεις της Αριστεράς είναι σαν αυτές των σημερινών «Σοσιαλιστών». Μόλις πήραν την εξουσία μας πήγαν τόσο «δεξιά» που η ΝΔ μοιάζει κομουνιστικό κόμμα.
Βέβαια επειδή πιστεύω πως έχουν πραγματικά πρόταση και περάσαμε αρκετό με τους «σε μαθητεία δεξιούς» και δε χρειάζεται να ζήσουμε ΚΑΙ τους γνήσιους εκπαιδευμένους δεξιούς, ας βρεθούν σημεία επαφής στην αριστερά να περάσουμε το επεισόδιο την νέας κυβέρνησης της ΝΔ
Έτσι Αλέξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου