Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Προσεχώς Ελληνίδες

Φανταζόμαστε και μάλλον είναι αλήθεια, πως οι δανειστές μας τα κάνουν αυτά να μας πάρουν «κοψοχρονιά» την δημόσια περιουσία. Ομως δεν μένουν εκεί. Κάναν μεγάλο κόψιμο των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Βάλαν χαράτσια σε περιουσία και αμοιβές. Και λέγαμε. Τι άλλο θα κάνουν;
Για να είμαι και δίκαιος δεν τα βάζουν οι «τροϊκανοί» αυτούς τους φόρους αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση.
Τώρα «βάζουν σε εφεδρεία» δημόσιους υπάλληλους. Αυτούς λένε που δεν χρειάζονται κατά την γνώμη μου αυτούς που τους δουλεύουν. Τι εφεδρεία δηλαδή προαπόλυση είναι που οδηγεί στην απόλυση. Αν είναι έτσι όπως τα λένε, οι πρώτοι που πρέπει να μπούνε σε εφεδρεία είναι οι υπουργοί που το μόνο που κάνουν είναι να υπογράφουν τις εντολές των δανειστών μας. Κι όχι μόνο αυτό αλλά «κάνουν τα κοκοράκια» μερικές φορές όπως ο κ. Βενιζέλος τον Αύγουστο που λένε ότι είπε «ως εδώ» στην «τρόικα» και φύγαν. Μετά τι έγινε; Ενώ είπε σε μας πως ήταν προγραματισμένο να φύγουν μετά τους παρακαλούσε να γυρίσουν. (Δεν το συνεχίζω γιατί σκέφτομαι πολύ πρόστιχα ως προς το πως τους παρακαλούσε και τι τους ζητούσε να μας κάνουν όταν θα έρθουν).
Ακούστηκε πως ο κ. Κουτρουμάνης τους είπε «όχι» στη μείωση του βασικού μισθού στη συλλογική σύμβαση εργασίας. Την κατάργησή της δηλαδή ουσιαστικά. Είχαμε και την φημολογούμενη αντίδραση του πρωθυπουργού πως «δε θα γίνουμε Ινδία».

Το «τρελό κουνέλι» το εξήγησε με το υπέροχο μοντάζ που παραθέτω. Εγώ θα έλεγα κάτι πιο λογικό.
Θέλει να μας κάνει (μισθολογικά) βαλκάνια. Με μισθούς Βουλγαρίας ή Αλβανίας. Και στο μυαλό μου πάει στη σκηνή της ταινίας του Βασίλη Κούντουρη «Μπίζνες στα Βαλκάνια» με το κ@@@μπαρο που είχε αναρτημένη την αναγγελία «Προσεχώς Βουλγάρες». Και πιστεύω σε μερικά χρόνια θα υπάρχει η ανάλογη ανάρτηση σε Γερμανία (ή Βέλγιο) που να λέει «Προσεχώς Ελλήνιδες».
Αλήθεια γιατί παίζουν αυτή την τραγωδία (που είναι κωμωδία λόγω της ηθοποιίας τους) κάθε φορά. Αφού θα τα δεχθούν όλα. Θα τους πουν κι ευχαριστώ και κανείς δεν θα αντιδράσει.
Εκτός βεβαίως του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου