Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρίες και στα γήπεδα


Ένα πανό στο ΟΑΚΑ διέκοψε (ήταν η αιτία να «διατάξει την διακοπή μέχρι να απομακρυνθεί» ο διαιτητής) τον αγώνα για 10 λεπτά, το απόγευμα του Σαββάτου.
Τι έγραφε αυτό το πανό; Είχε αντεθνικά συνθήματα; Ρατσιστικά; Φυλετικά; ΟΧΙ. Είχε σύνθημα κατά των πολιτικών με πράσινα γράμματα. Βέβαια αφού μιλάμε για Παναθηναϊκούς και μάλιστα της Θύρας 13.
Το πανό φαίνεται στη φωτογραφία και (όπως πολύ καθαρά διαβάζετε) γράφει:
«Πολιτικοί λαμόγια, βουλή των βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των αγαντισμένων».
Την σκυτάλη πήραν την Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης (Από 70% που δίνει η Κρήτη στο ΠΑΣΟΚ κατάφερε ο πρωθυπουργός μας να στρέψει την πλειοψηφία των Κρητικών εναντίον του) οι φίλαθλοι του ΟΦΗ εξέφρασαν την τη δυσαρέσκειά τους για την κυβερνητική πολιτική, με τους "Snakes" να κρεμάνε πανό στο "Γεντί Κουλέ" στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ το οποίο έγραφε «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ' την τρόικα και μπρος» (στη μέση). Κι εκεί κατέβηκε με παρέμβαση του διαιτητή.

Τέλος το βράδυ στη Νέα Σμύρνη υπήρχε ο αγώνας Πανιωνίου – Ολυμπιακού. Υπήρξε κι εκεί πανό κατά της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό το πανό που είχαν αναρτήσει οι "Πάνθηρες" στη Νέα Σμύρνη και το οποίο έγραφε: «Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ» (κάτω) Εδώ δεν το πήρε χαμπάρι ο διαιτητής κι έμεινε ώς το τέλος.
Αντικυβερνητικά συνθήματα ακούστηκαν τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στην Τούμπα. Οχι οι διαιτητές δεν διέκοψαν τους αγώνες γι αυτό. Αν συνέβενε κι αυτό θα είχε 100% δίκιο το μήνυμα που κυκλοφόρισε στο twiter: “Παρακαλούνται οι οπαδοί όπως υβρίζουν το αμαρτωλό αιδοίο της μητρός του διαιτητού κι ουχί να κρίνουσι τας πολιτικάς συνθήκες”
Εντύπωση πάντως μου έκανε πως την ώρα που οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποχωρούσαν, η αστυνομία έκανε έλεγχο στο πάρκινγκ του σταδίου, προκειμένου να βρεθεί το συγκεκριμένο πανό Οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο, κατέβασαν τους επιβαίνοντες και ζητούσαν να δείξουν το πανό που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση με τον κόσμο που βρισκόταν γύρω από το περιστατικό.

Μάλιστα, υπήρξαν και 2 προσαγωγές (στην ΓΑΔΑ) για εξακρίβωση στοιχείων. Οι υπεύθυνοι της αστυνομίας υποστήριξαν ότι όλα έγιναν με άνωθεν εντολή.
Ούτε επι χούντας αυτά. Βέβαια τότε δεν υπήρχαν τόσα πολλά και ανεξέλεγκτα ΜΜΕ γιατί για την τιμοκρατία (αν και άλλου τύπου) δεν το συζητώ.
Πάντως αν σας πιάσαν στο στόμα τους και στα γήπεδα κ. «Σωτήρες των δανειστών μας και των τραπεζών» γιατί «Σωτήρες της Ελλάδας» δεν είστε την έχετε βαμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου