Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Ουγγρική «δεξιά» το τόλμησε

«Ταξιδεύοντας» σε ειδησεογραφικά site και blogs χθες (Πέμπτη) είδα την ακολουθη είδηση: Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ - Ε.Ε! - Αρνήθηκαν τη λιτότητα και φορολόγησαν τις τράπεζες
Διαβάζοντάς την είδα πως οι Ουγγροι Σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ δηλαδή όπως μου διευκρίνισε ένας κομουνιστής φίλος) είχαν την ίδια αντίδραση με τους Ελληνες ομοϊδεάτες του και καλέσαν το Δ’ Ράιχ. Για τις εκλογές του Μαϊου δεν ξέρω άν ήταν προγραματισμένες δηλαδή, αλλά αυτό που μ’ έκανε εντύπωση είναι πως ο δεξιός Βίκτορ Όρμπαν σοκάρισε όλη την Ευρώπη (και τον κόσμο) αρνούμενος την βοήθεια του ταμείου (και της ΕΕ) κι επέβαλε φόρο στις τράπεζες. Τα αφεντικά της Ελλάδας και όλου του κόσμου δηλαδή.
Και αυτή η είδηση μου έδωσε να καταλάβω (οπως και το τι ζούμε εδω και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα) πως δεν αρκεί να έχει κάποιος μια συγκεκριμένη ιδεολογία να κάνει το σωστό. Αρκει να αγαπά την πατρίδα του. Που μάλλον αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα αγαπούν περισσότερο το τραπεζικό σύστημα (εγχώριο και διεθνές) παρά την Ελλάδα.
Το θέμα είναι αν ο κ. Σαμαράς μοιάζει με τον ομοϊδεάτη του Ούγγρο πρωθυπουργό. Δεν θέλω να το μάθω τώρα να μην έχει την τύχη του κ. Καραμανλή που έκανε σωστά για την Ελλάδα ανοίγματα σε Ρωσία και Κίνα κάτι που του στοίχησαν την θέση του πρωθυπουργού, πιστεύω με την βοήθεια των συμμάχων μας και πρώην εταίρων μας (νυν δανειστών μας). Και να έχει τέτοιε ιδέες να υπάρχει χρόνος να κάνει τα «πρέποντα» και να μη μας βουλιάξουν τόσος πολύ ώστε να μη μπορούμε να βγούμε με τίποτε.


Πηγή: http://www.inews.gr/116/oi-oungroi-apsifoun-dnt---ee---arnithikan-ti-litotita-kai-forologisan-tis-trapezes.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου