Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αρειος Πάγος: Να παραπεμφθεί
και για κακούργημα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ



Ακόμη μια είδηση που δεν «έπαιξε» στα ΜΜΕ, που δικαιώνει τον πρόεδρο των Ανξέρτητων Ελλήνων κ. Καμμένο πρώην υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ όπως η Ζωή Γεωργαντά και άλλους όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δημήτρης Καζάκης.
Ας την δούμε:
* * *
Νέα τροπή προσλαμβάνει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εισηγείται  να παρεπεμφθεί ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου (φωτό) σε δίκη και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης και όχι μόνον για ένα πλημμέλημα.  Το αίτημα, εάν γίνει δεκτό,  ανατρέπει πλήρως την δικαστική πορεία της υπόθεσης, αφού σε αντίθεση με τους εφέτες, η εισαγγελική πρόταση ζητεί να διερευνηθεί και το σκέλος που αφορά την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Συγκεκριμένα, η  αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα , με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί  μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ζητεί να δικαστεί και για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009,  που επέτρεψε να ανοίξει ο δρόμος για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων.
Η κ. Δημητρίου μετείχε στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.
Θυμίζουμε ότι παρέμβαση στην υπόθεση είχε κάνει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων,  που αφορούν την αλλοίωση των στοιχείων από την  ΕΛΣΤΑΤ  η οποία, όπως έχει καταγγελθεί,” διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κ.λπ.) σε βάρος του ελληνικού λαού”.
Οι εφέτες είχαν παραπέμψει τον κ. Γεωργίουμόνον για πλημμέλημα  διότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική θέση που κατείχε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ενώ ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Αντίθετα, έκριναν πως δεν έπρεπε να παραπεμφθεί όπως και δύο ακόμα στελέχη  της ΕΛΣΤΑΤ, οι Κωνσταντίνος  Μολφέτας και  Αθανασία Ξενάκη και για κακούργημα.
Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.



Αναδημοσίευση: presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου