Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά τη νίκη του Τσίπρα (μαζί με τον Καμμένο)
οι Έλληνες έχουν μεγάλες απαιτήσεις



Όπως έχω ξαναγράψει ο Ελληνικός λαός με τον τρόπο που ψηφίζει αποδικνύεται σοφός. Κατα τη
χθεσινή (20/9) εκλογική διαδικασία έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με ποσοστό λίγο κάτω από αυτό του Ιανουαρίου (35,47% έναντι 36,34%) ο κ. Τσίπρας ορκίζεται σήμερα (21/9) ξανά πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος με ποσοστό πάλι λίγο κάτω από το του Ιανουαρίου (3,69% έναντι 4,75%) ορκίζεται αύριο (22/0) Υπουργός. Εθνικής Άμυνας πιθανών, στηρίζοντας τον πρωθυπουργό κατά τη δεύτερη θητεία του.
Χθες είχαμε νικητές τον κ Λεβέντη που έβαλε την Ένωση Κεντρώων του στη Βουλή με 3,43% και τον κ. Μεϊμαράκη που αύξησε τη δύναμη της ΝΔ από 27.81% σε 28,09%. Βέβαια δεν κατέβηκε ο ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη (είχε πάρει τον Γενάτη 1,03%) αλλά μην ξεχνάμε πως είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Κερδισμένη θεωρείται και η εταίρος το κ. Σαμαρά κ. Γεννήματα. Η Δημοκρατική συμπαράταξη της πήρε το 6,28%. Βέβαια εταίρος τη ΝΔ την περίοδο 2012 – 2014 ήταν το ΠΑΣΟΚ, που πριν 5 μήνες πήρε 4,68%, αλλά η κ. Γενηματά αύξησε τα ποσοστά του βάζοντας μέσα τη μισή ΔΗΜΑΡ (0,48 % ολόκληρο το κόμμα τον Γενάρη) και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη να μην «εκτίθεται» (είχε πάρει 2,47%).
Χαμένος είναι ο κ. Λαφαζάνης (μαζί με τη συνιστώσα Ζωή Κωνσταντοπούλου) που συγκέντρωσε 2,86%, ένα ποσοστό λίγο πάνω από αυτό του ΚΟΔΗΣΟ, 2,47%, του Γιωργάκη τον Γενάρη.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. Τσίπρα. Ο ελληνικός λαός του έδωσε ότι ζητούσε. Την δύναμη δηλαδή να εφαρμόσει το μνημόνιο που υπέγραψε, μαζί όμως με το παράλληλο πρόγραμμά που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη.
Περιμένει από τον πρωθυπουργό, μαζί με τον κ. Καμμένο που τον έβαλε στη Βουλή ενώ οι δημοσκόπίσεις τον είχαν μεταξύ 1,5% και 2,5%, να βρει ισοδύναμα. Χτυπώντας την γραφιοκρατία, την φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και την λαμογιά.
Περιμένει να βρει τους κλέφτες, αυτούς που έχουν  καρπωθεί «μίζες», και (όχι να τους κλείσει στη φυλακή) να τους πάρει τα κλεμμένα με την κατάσχεση των περιουσιών τους.
Να εναντιωθεί στους «νταβατζίδες» προκηρύσσοντας τις τηλεοπτικές συχνότητες.
Να «κόψει» τον αέρα τον μεγαλοεργολάβων που θησαυρίζουν από διόδια και τραπεζιτών που έγιναν μεγαλοτραπεζίτες κατά την συγκιβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που διέθεταν μικρή τραπεζούλα μάζεψαν ότι διέλυε η κυβέρνηση στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.
Να ελεχθούν τα «θαλασσοδάνεια» από την ΑΤΕ σε κόμματα, τηλεοπτικούς σταθμούς και διάφορους συνεταιρισμους που διοικούσαν «ημέτεροι». Και στο τέλος χαρίσαν την τράπεζα – εργαλείο του πρωτογενούς τομέα στον κ. Σάλλα φορτώνοντας τα δάνεια αυτά, ως «κόκκινα» στο δημόσιο χρέος.
Αν δεν γίνουν όλα αυτά και γίνουν παρόμοια με αυτά που έκαναν οι Σαμαροβενιζέλοι ο βίος της κυβέρνησης Τσίπρα θα είναι σύντομος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στα ποσοστά γύρω στο 3% και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα έχουν την τύχη της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου