Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκδικείται
τους δυο Έλληνες που αρνήθηκαν το βραβείο του



Η άρνηση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και της «Κοινωνικής Κουζίνας – Ο Άλλος Άνθρωπος» να παραλάβουν το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη 2015», με το οποίο τιμήθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο, φαίνεται πως θορύβησε πολύ τις Βρυξέλλες.
* * *
Οι δυο οργανώσεις τιμήθηκαν για τις υπηρεσίες υγείας και σίτισης που παρέχουν στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δυο οργανώσεων δεν παρέλαβαν το βραβείο στην εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με το σκεπτικό ότι η Ε.Ε. με την πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβάλλει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παράγει τη φτώχεια των κατοίκων της Ελλάδας.
Η δεύτερη φάση της διαδικασίας βράβευσης προβλέπει την επίδοση της διάκρισης σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας, τους ενημέρωσαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως αν επιμένουν στην άρνηση του βραβείου κι αυτοί και η κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος" δεν πρόκειται να τους καλύψουν τα έξοδα για το ταξίδι στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Βήχας τονίζει πως ο σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες από τις πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και πέντε χρόνια. Ακόμη η απάντηση από το ΜΚΙΕ προς τις Βρυξέλλες ήταν πως μπορούν να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ακουστούν τα πραγματικά στοιχεία και προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες από τις πολιτικές λιτότητας.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Βήχα (φωτο κάτω) στο facebook:
Χθες μας κοινοποίησαν ένα email από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο, σε μας και στην κουζίνα '' ο άλλος άνθρωπος '' στον Κώστα Πολυχρονόπουλο, στο οποίο μας έγραφαν πως εάν επιμένουμε στην άρνηση του βραβείου δεν θα μας καλύψουν τα έξοδα για να παμε στις Βρυξέλλες.
Οι πληροφορίες μας λένε πως έχουν ενοχληθεί πολύ από την άρνηση μας να πάρουμε το βραβείο.
Τους απαντήσαμε πως η στάση μας δεν αλλάζει και πως το μόνο που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε τα στοιχεία τα ίδια που παρουσιάσαμε και εδώ, στοιχεία που αποδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες από τις πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και πέντε χρόνια. Τους είπαμε επίσης πως δεν μας ενδιαφέρει να μας καλύψουν τα έξοδα εάν αυτό είναι το πρόβλημα τους. Αναμένουμε την απάντηση τους, θεωρώ πως θα είναι αρνητική γιατί ο αληθινός λόγος που δεν θέλουν να πάμε στις Βρυξέλλες είναι για να μην ακουστούν αυτά τα στοιχεία.
Αποδεικνύουν με αυτή την στάση τους πόσο δίκιο είχαμε για την άρνηση, τον ρόλο του διευθυντηρίου του ΕΚ, τον φόβο τους να μην ακουστεί η αλήθεια! Ότι και να κάνουν όμως η αλήθεια θα ακουστεί! Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα έχουμε την οριστική απάντηση τους.»
Πάντως και οι δυο δήλωσαν αποφασισμένοι, όχι μόνο να ταξιδεύσουν με δικά τους έξοδα στις Βρυξέλλες, αλλά και να πουν τα όσα έχουν να πουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.


Αναδημοσίευση: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου