Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί όχι πολλά debate μεταξύ
πολιτικών αρχηγών σε ομάδες;


Σήμερα το βράδυ (Τρίτη 9/9) θα γίνει το πολυσυζητιμένο debate μεταξύ όλων, μάλλον σχεδόν όλων, των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής.
Είναι το πρώτο Debate που διοργανώνεται μετά το 2009 (Καραμανλής – Παπανδρέου). Έχουν γίνει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να διοργανωθεί άλλο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο πως είναι η εποχή που πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο κ. Σαμαράς.
Τώρα εκτός του σημερινού θα έχουμε, λένε οι πληροφορίες, ένα ακόμη debate την ερχόμενη βδομάδα μεταξύ των δυο διεκδικητών της πρωθυπουργίας δηλαδή των κ.κ. Τσίπρα, Μεϊμαράκη.
Αυτό που θα ήταν πιο σωστό να μην ήταν όλοι μαζί οι αρχηγοί, αλλά σε «ζευγάρια» ανάλογα με τον εκλογικό τους στόχο.
- Αρχικά δηλαδή οι δυο πιθανοί πρωθυπουργοί κ.κ. Τσίπρας, Μεϊμαράκης.
- Την επόμενη οι δυο συγκυβερνήτες, σε περίπτωση κυβερνήσεων συνεργασίας, αυτοί που ήταν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δηλαδή σ’ αυτό το πανελ συμμετέχουν οι κ.κ Καμμένος και Γεννήματα.
- Μετά έχουμε τα δυο αντιμνημονιακά κόμματα οι κ.κ. Κουτσούμπας και Λαφαζάνης λοιπόν θα διασταυρώσουν τώρα τα ξίφη τους.
- Και μένουν οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Θεοδωράκης. Είναι λοιπόν τα κόμματα που έχουν εκλογικό στόχο την τρίτη θέση.
Όμως έτσι ο κ Θοδωράκης σίγουρα θα θεωρήσει προκλιτικό να εξομοιωθεί με τον κ. Μιχαλολιάκο.
Ας κάνουμε λοιπόν κάποιες αβαρίες.
Ο κ. Μιχαλολιάκος άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί «αντιμνημονιακός» ακόμη στο συγκεκριμένο debate συμμετέχει, χωρίς πάκα, ότι πιο δημοκρατικό υπάρχει στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Θυμίζω πως η κ. Κωνσταντοπούλου που συμμετέχει στο ΛΑΕ, κατηγορόθηκε  ως συνήγορο; Της «Χρυσής Αυγής».
Μένει όμως ο κ. Θεοδωράκης.
Αφού λοιπόν αρχίσαμε να κάνουμε εκπτώσεις ας κάνουμε ακόμη μία να βρούμε «το ταίρι» του κ. Σταύρου εκτός Βουλής. Το «ποτάμι» είναι κόμμα που αρχηγό έχει έναν πρώην «τηλεαστέρα» που στηρίχθηκε ανερυθρίαστα από τα τηλεοπτικά κανάλια. EΜνημονιακότερος όλων ήθελε στις προηγούμενες εκλογές debate από τον κ Τσίπρα που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ όχι όπως φαίνεται λογικό από τον κ Σαμαρά. Αλλά σκέφτηκε σκέφτηκε «σε τι να κοντραριστούμε με τον κ. Σαμαρά αφού έχουμε τις ίδιες ιδέες»; Μερικοί βουλευτές του είναι αναγνωρίσιμοι από την ελληνική τηλεόραση.
Οπότε ο πιο σωστός αντίπαλος του, είναι ο κ. Λεβέντης. Εκτός ότι τα γκάλοπ τον δίνουν πάνω από 3% βάζοντας τον στο κοινοβούλιο και τον στηρίζουν ανερυθρίαστα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι πρωην τηλεαστέρας, της trash tv, και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού. Είναι κι αυτός λάτρης των μνημονίων και πολλοί κατά καιρούς υποψήφιοι του ήταν «αναγνωρίσιμοι» από τις την Ελληνική τηλεόραση. Στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια.
Υπάρχει λοιπόν πιο κατάλληλος ατίπαλος του αρχηγού του «ποταμιού» Σταύρου Θεοδωράκη από αυτόν της «Ένωσης Κεντρώων» κ. Βασίλη Λεβέντη; Και ποιος ο τίτλος αυτού του debate; Αυτό «των τηλεαστέρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου